Η Ισπανία απαγορεύει τις διαφημίσεις γλυκών και αναψυκτικών που απευθύνονται σε παιδιά

Η Ισπανία απαγορεύει τις διαφημίσεις για γλυκά και αναψυκτικά που απευθύνονται σε παιδιά Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Ισπανία θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις για τρόφιμα και αναψυκτικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που απευθύνονται σε παιδιά, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.


Η απαγόρευση σε σοκολάτες και αναψυκτικά είναι μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αυξανόμενη επιδημία παχυσαρκίας.

Θα τεθεί σε ισχύ το 2022 και θα στοχεύει σε διαφημίσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, site και εφαρμογές για κινητά που διακινούν περιεχόμενο για παιδιά κάτω των 16 ετών, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Καταναλωτών Alberto Garzon.

«Οι ανήλικοι είναι ευάλωτοι καταναλωτές και είναι καθήκον μας να τους προστατεύσουμε από τις διαφημίσεις», είπε.

Η απαγόρευση θα ισχύει σε διαφημίσεις για μπάρες σοκολάτας, αρτοσκευάσματα, παγωτά, αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά, προϊόντα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει «επιβλαβή» για τα παιδιά.

Ο υπουργός είπε ότι η Ισπανία θα ακολουθήσει τα βήματα άλλων ευρωπαϊκών κρατών όπως η Βρετανία, η Νορβηγία και η Πορτογαλία.

Περίπου ένα στα τρία παιδιά στην Ισπανία έχει υπερβολικό σωματικό βάρος, από μόλις 3% το 1984, σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής κυβέρνησης.

«Η διαφήμιση είναι μία από τις αιτίες αυτού του ποσοστού», ανέφερε σε tweet το υπουργείο καταναλωτών.

Η εμφάνιση παχυσαρκίας ή υπερβολικού βάρους μεταξύ των παιδιών και των εφήβων ηλικίας πέντε έως 19 ετών παγκοσμίως έχει αυξηθεί δραματικά από 4% το 1975 σε λίγο περισσότερο από 18%, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM