ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

H Αrt Athina επιστρέφει από την 1η Νοεμβρίου

H Αrt Athina επιστρέφει από την 1η Νοεμβρίου Facebook Twitter
Ψηφιακά αλλά και σε φυσικό χώρο επιστρέφει εφέτος η Art Athina
0

Ψηφιακά αλλά και σε φυσικό χώρο επιστρέφει εφέτος η Art Athina: μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Αrt Athina Virtual 2021 και με την έκθεση σε φυσικό χώρο Art Athina Pop Up, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με ψηφιακή παρουσία για έναν ολόκληρο μήνα (1-30 Νοεμβρίου) και φυσική παρουσία στο ισόγειο του ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος (12-21 Νοεμβρίου) περισσότερες από 45 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το «παρών» στην αθηναϊκή φουάρ.

Στο πρόγραμμα της φετινής Art Athina περιλαμβάνεται ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς, βίντεο και περφόρμανς που θα έχουν ως σημείο εκκίνησης άλλοτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης κι άλλοτε τους δρόμους της πόλης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου.

H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Πολιτισμός
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM