LIVE!

Τιχανόφσκαγια: Ο Προτάσεβιτς βασανίστηκε - «Έχει εξαφανιστεί, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει»

Τιχανόφσκαγια: Ο Προτάσεβιτς βασανίστηκε - «Έχει εξαφανιστεί, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Την πεποίθηση ότι ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς βασανίστηκε μέσα στη φυλακή μετά τη σύλληψή του στην αεροπειρατεία που έγινε στην πτήση της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας, εξέφρασε η επικεφαλής της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Η ίδια μάλιστα υποστήριξε πως ο στενός της συνεργάτης εδώ και δύο εβδομάδες έχει εξαφανιστεί και πως κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει.

«Όταν συνελήφθη μετά από την αεροπειρατεία που έγινε στο αεροσκάφος, σίγουρα, βασανίστηκε. Σίγουρα απειλήθηκε. Δεν ξέρουμε ποια ζητήματα, αλλά όσα έλεγε μετά την κράτησή του δεν είναι δικά του λόγια, και κανένας στη Λευκορωσία δεν τον πίστεψε. Υμνεί τον Λουκασένκο. Είπε ''είμαι'' ένοχος. Αλλά γνωρίζουμε αυτό τον άνθρωπο. Γνωρίζουμε το πως σκέφτεται. Και ό,τι είπε μετά την αεροπειρατεία είναι αποτέλεσμα απειλών. Εδώ και δύο εβδομάδες έχει εξαφανιστεί. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτόν. Δεν μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε με τους γονείς του, γιατί δεν μιλάνε. Είναι φοβισμένοι και ξέρουμε πως δεν βρίσκεται στη φυλακή» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μεταναστευτικά κύματα ως αντίποινα

Σύμφωνα με την ίδια, η Ευρώπη επέβαλε αμέσως κυρώσεις στον Λουκασένκο για την πειρατεία με το αεροπλάνο του Προτασέβιτς και ο Λευκορώσος ηγέτης στράφηκε στην αγκαλιά του Πούτιν. Ως αντίποινα μάλιστα άνοιξε τα σύνορα της Λευκορωσίας σε κύματα μεταναστών προς την Ευρώπη.

«Σίγουρα, αυτή η μεταναστευτική κρίση είναι η εκδίκηση στις χώρες που υποστήριξαν τον λαό της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια της επανάστασης αλλά είναι επίσης και εκβιασμός προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε.

Ερωτηθείσα αν ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επιχειρεί να διαπραγματευτεί με κάποιο τρόπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια απάντησε καταφατικά λέγοντας πως αντίθετα δεν επιθυμεί να το κάνει με το λαό της Λευκορωσίας.

«Θέλει να νομιμοποιήσει τον εαυτό του. Θέλει η Ευρώπη να ανοίξει διάλογο μαζί του και αυτό σημαίνει πως τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο συνομιλητή» σημείωσε.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM