ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.9.2021 | 21:08

-

Πρίν από 2 μήνες,ο πρώην της κοπέλας μου έχασε τη μητέρα του.Η κοπέλα μου το έμαθε από ένα κοινό τους φίλο και μίλησε μαζί του για να τον συλληπηθεί.Από τότε,εκείνος άρχισε να θέλει πιό συχνή επικοινωνία μαζί της.Της τηλεφωνεί συχνά με πρόσχημα ότι δέν είναι καλά και θέλει σε κάποιον να μιλήσει,ενώ πρίν στα social δέν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερο μεταξύ τους τώρα αυτός απαντάει σε οτιδήποτε ανεβάσει η κοπέλα μου,και σε ύφος άν δέν υπήρχε εκείνη,τί θα έκανε.Όλα αυτά τα ξέρω γιατί και είμαι μπροστά,και γιατί η κοπέλα μου δέν μου κρύβει τίποτα.Έχουν βγεί και για καφέ δύο φορές,ήταν και μία κοινή τους φίλη μαζί,και η κοπέλα μου πρίν πάει με ρώτησε,και της είπα να πάει.Πήγε στην κηδεία,πήγε και στο μνημόσυνο,τί άλλο πρέπει να κάνει;Πήγαμε 10 μέρες διακοπές,και ούτε εκεί την άφησε σε ησυχία.Υπήρξε μέρα που την πήρε 3 φορές γιατί ήθελε να μιλήσει σε κάποιον.Δέν έχω βρεθεί στη θέση του και προσπαθώ να καταλάβω πώς νιώθει,όπως καταλαβαίνω και εκτιμώ ότι η κοπέλα μου συμπεριφέρεται ανθρώπινα,όμως κι εγώ νιώθω περίεργα.Είναι πολύ ευαίσθητη κοπέλα,ειδικά σε αυτά τα θέματα,γιατί δουλεύει στο χώρο της υγείας,αλλά πρέπει να υπάρξει κι ένα όριο.Όσες φορές το έχουμε συζητήσει μου λέει ότι θα του το ξεκόψει αλλά σιγά-σιγά και με τρόπο,γιατί ακόμα είναι μία δύσκολη περίοδος γι'αυτόν.Μου λέει να της έχω εμπιστοσύνη,αλλά θυμάμαι πως στην αρχή της σχέσης μας όταν είχε αναφερθεί σ'αυτόν,μου είχε πεί πως όταν χώρισαν με δική της πρωτοβουλία,εκείνος για πολύ καιρό εξακολουθούσε να μήν το δέχεται και να της δημιουργεί διάφορα.Φοβάμαι πολύ μήπως αρχίσει πάλι να δένεται μαζί του,αυτό φοβάμαι.
10
 
 
 
 
σχόλια

Η κοπέλα σου μπορεί να τον στηρίξει, όμως σε ένα σχετικά βραχύ βάθος χρόνου πρέπει να του δώσει να καταλάβει ότι είναι αλλού και με άλλον, δηλαδή εσένα. Πως; Είναι απλό. Ευγενικά μεν αλλά με σταθερό ρυθμό να αρχίσει να απομακρύνεται, να μην απαντάει τόσο συχνά σε τηλεφωνήματα, sms κλπ και όταν επικοινωνεί να τον ακούσει μεν, αλλά να του λέει ότι δεν μπορεί να μιλήσει πολύ γιατί λ.χ έχετε να πάτε κάπου μαζί κλπ. Να καταστήσει ξεκάθαρο ότι εσύ παίζεις πλέον κεντρικό ρόλο στη ζωή της. Αν το παλικάρι επιμένει, καλό είναι να ελαχιστοποιήσει η ίδια κάθε προσπάθεια επικοινωνίας.

Λογικός ο φόβος σου φίλε μου, τώρα και εγώ δε θέλω να σε παρω στο λαιμό μου, το μόνο που θα σου πω είναι να προσέχεις τον εαυτό σου, να εισαι καλα , και να βρείτε εναν όμορφο τροπο να το ξεκαθαρισετε,το σημαντικό είναι να υπαρχει εμπιστοσύνη αναμεσα σ εσενα και την κοπελα σου και να μιλατε, τωρα το τι πραγματικα νομίζει ο αλλος ή θέλει θα φανεί, να είσαι καλα και να προσέχεις μη σε βγαζουν οι αγενείς συμπεριφορές των αλλων εκτός, μπορει οντως ο ανθρωπος να είναι σε δυσκολη φαση, οποτε κουλαρε ισως εχει γίνει ρακος και δεν το καταλαβαινει οτι αυτή η συμπεριφορά του ειναι καπως αγενής για εναν αλλο, μην τρελενεσαι δε θα βγει κατι, λυσε το ωραια.

Το παλικαρι φιλους δεν εχει? Οικογενεια? Καποιον αλλον γενικα να τον παρηγορησει σε τετοια δυσκολη στιγμη? Απο που κ ως που περιμενει απο την πρωην του να τον παρηγορησει? Οκ, καταλαβαινω την κοπελα σου, αν καποιος σου λεει οτι τον κανεις να νιωθει καλυτερα οταν μιλατε δεν μπορεις να πας να του πεις "παρε κανεναν φιλο σου να σε παρηγορησει", αλλα απο την αλλη εφοσον ειναι χωρισμενοι, δεν ειναι δικη της αρμοδιοτητα να τον παρηγορει, οσο σκληρο κ αν ακουστει αυτο. Ναι οκ, αν μιλουσαμε για ενα, δυο τηλεφωνηματα μια φορα στο τοσο δεν θα υπηρχε προβλημα. Αλλα οχι κ 3 τηλεφωνηματα τη μερα! Αν ο τυπος δεν εχει φιλους, αυτο δεν σημαινει οτι η κοπελα σου πρεπει να παρει το ρολο της παρηγορητρας του.
Επισης, λες οτι όταν χώρισαν με δική της πρωτοβουλία εκείνος για πολύ καιρό της δημιουργουσε προβληματα, οποτε καταλαβαινω οτι προκειται για χειριστικο ανθρωπο που κ στην συγκεκριμενη περιπτωση προσπαθει χρησιμοποιωντας ως προφαση το οτι περναει δυσκολα να κραταει την κοπελα σου κοντα του. Κ το κανει επειδη ξερει οτι εκεινη δεν θα πει οχι γιατι αυτος περναει δυσκολα. Καταλαβαινω οτι κ συ κανεις υπομονη αλλα εχεις καθε δικιο να μην αντεχεις αλλο. Θεωρω οτι πρεπει η κοπελα σου να βαλει ορια. Ναι, δουλευει σε χωρο υγειας κ ειναι ευαισθητη σε τετοια θεματα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να ξοδευει τον ελευθερο χρονο της παρηγορωντας τον πρωην της. Ας του εξηγησει οτι εχει πολυ φορτωμενο προγραμμα κ οτι δεν μπορει να απανταει το τηλ ανα πασα ωρα κ στιγμη. Ε και αν αφησει κ καποιες κλησεις αναπαντητες, ισως ο αλλος μειωσει την επικοινωνια.

Μπράβο σου που το βλέπεις ψύχραιμα, δεν κακιώνεις και συντηρείς το κλίμα εμπιστοσύνης. Η κοπέλα σου ίσως να τυραννιέται εύκολα από τύψεις τύπου "εγώ τον χώρισα και τον πλήγωσα, ε τώρα μην του κόβω και τη φιλία που τη χρειάστηκε στα δύσκολα," και ο άλλος (ειδικά αν ήταν καιρό μαζί και την έχει ψυχολογήσει καλά) μπορεί εύκολα να πατήσει σε αυτό για να κρατάει επικοινωνία. Ακόμη, το να τηλεφωνεί στην πρώην του για κάθε φορά που θέλει να μιλήσει σε κάποιον και δεν είναι καλά, δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει στη ζωή του. Δηλαδή, όχι μόνο δεν έκανε σχέση, αλλά φίλους δεν έχει για να μιλήσει; Κοίτα, πιστεύω ότι πρέπει να απαλλάξεις την κοπέλα σου από το ενοχικό σύνδρομο που σίγουρα τη διακατέχει (οι άνθρωποι με μεγάλη ενσυναίσθηση όπως η κοπέλα σου τείνουν να παίρνουν εύκολα προσωπική ευθύνη για άσχετες με τους ίδιους καταστάσεις). Ρώτα την μήπως λανθασμένα συνδέει το γεγονός ότι κάποτε έληξε τη σχέση της με τον πρώην (οπότε νομίζει ότι ήδη τον έκανε "να περάσει δύσκολα") με το τωρινό αίσθημα ενοχής σε περίπτωση που του κόψει λίγο τον αέρα. Δεν χρειάζεται ξαφνικά να τον αγνοήσει ή να τον μπλοκάρει, αλλά, ας πούμε, ας μην απαντάει σε κάθε του τηλεφώνημα. Μια φορά δεν θα το σηκώσει. Αν γίνει επίμονος, ας απαντήσει μετά απο πολλές ώρες η κοπέλα σου χωρίς να απολογηθεί καν για το πού ήταν. Το ίδιο στα μηνύματα, ας το κόψει σταδιακά μεν, αλλά να ξεκινήσει από τώρα τα πολύωρα ignore. Ο τύπος είναι αδιάκριτος και μου βγάζει κάτι εμμονικό σε όλο αυτό. Αν η κοπέλα σου του δίνει το μήνυμα ότι είναι εκεί γι' αυτόν (καθαρά από ανθρωπιά), μετά αυτός με το μυαλό του θα νομίσει κιόλας ότι τον θέλουν πίσω.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί η κοπέλα εξακολουθεί να ασχολείται. Εντάξει, ανθρώπινα να πεις συλλυπητήρια, να πας και στην κηδεία αλλά νομίζω ότι το παρελθόν έχει λόγο που λέγεται έτσι. Αυτός βρήκε ευκαιρία να τρυπώσει ξανά αδιαφορώντας αν της προκαλεί πρόβλημα. Ο καφές θεωρώ ότι ήταν εντελώς Περιττός. Για εμένα το θέμα είναι να το χειριστεί αυτή σωστά, αν είναι να τη χάσεις τότε τι να το κάνεις; Αν θέλει να γυρίσει σε αυτόν δε θα την κρατήσεις. Θα σημαίνει ότι πάντα εκεί ήθελε να είναι .

Δε θεωρώ πως χρησιμοποιεί το πένθος του για να τα ξαναβρούνε...ΕΛΠΙΖΩ βασικά να μην το κάνει αυτό, διότι αν το κάνει είναι το λιγότερο ελεεινός. Από εκεί και πέρα στη θέση σου θα είχα ήδη κάνει πολύ υπομονή. Καιρό είναι η κοπέλα σου όντως να βάλει κάποια όρια απέναντι στο παιδί και να τον απομακρύνει. Ίσως καλό θα ήταν να μην σηκώνει όλα τα τηλέφωνα μέσα στην ημέρα, αλλά άντε 1.
Από εκεί και πέρα, ίσως το παιδί να είναι απίστευτα ευάλωτο, αλλά να ενημερώσεις την κοπέλα σου ότι αυτό που γίνεται δεν είναι υγιές και σαν άνθρωπος που έχω στον κύκλο μου ψυχολόγους φίλους και έχω κάνει χρόνια ψυχοθεραπεία, δε θα τον βοηθήσει. Να πάει το παιδί σε έναν ειδικό, γιατί αν δεν το κάνει εσκεμμένα, χρειάζεται άμεσα βοήθεια από ειδικό.

Αλλά όσο και να εμπιστεύεσαι τον άλλον, το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει να κάνει με την κοπέλα σου. Προφανώς και την εμπιστεύεσαι και το έχεις ήδη αποδείξει.
Μην ξεχνάμε ότι το παιδί έχασε τη μητέρα του και προσπαθεί να βοηθηθεί από ένα οικείο πρόσωπο που θα τον βοηθήσει.
Βοήθεια θέλει, όχι την κοπέλα σου...ελπίζω.
Καλό είναι, τότε να πάρει βοήθεια από ειδικό.

Συμφωνώ ότι αναζητά στήριξη από έναν άνθρωπο που υπήρξε πολύ κοντά του και όπως δείχνουν τα πράγματα αγάπησε. Μέχρι εδώ καλά. Τώρα βέβαια αν η στήριξη που παίρνει από την κοπέλα σου του ξύπνησε και πάλι τα αισθήματα που είχε και τη θέλει πίσω, τι να σου πω…Σκούρα τα πράγματα. Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει η κοπέλα σου, όταν ο πρώην φίλος της αρχίζει να συνέρχεται.

Σεισμός