Mobile internet: Οι ταχύτητες σε 139 χώρες– Η Eλλάδα ακόμη χειρότερα από πέρσι

Mobile internet: Οι ταχύτητες σε 139 χώρες– Η Eλλάδα ακόμη χειρότερα από πέρισυ Facebook Twitter
0

H Ελλάδα κατατάσσεται 25η ανάμεσα σε 139 χώρες στην ταχύτητα mobile internet, ενώ στις σταθερές συνδέσεις κατέχει την 100η θέση μεταξύ 180 χωρών.

Σύμφωνα με μετρήσεις του Speedtest Global Index, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συγκεκριμένα το διάστημα Ιούλιος 2020-Ιούλιος 2021, η ταχύτητα του mobile internet αυξήθηκε παγκοσμίως.

Έτσι η μέση ταχύτητα download παγκοσμίως για τον Ιούλιο του 2021 μετρήθηκε σε 55,07Mbps, αυξημένη κατά 59,5%, ενώ ενισχυμένη κατά 31,9% ήταν η ταχύτητα των σταθερών συνδέσεων με τη μέση ταχύτητα download να φτάνει τα 107,5Mbps.

Ανάμεσα σε 139 χώρες που έγινε η σχετική μέτρηση, η Ελλάδα κατατάσσεται 25η, υποχωρώντας 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη συγκριτικά με πέρσι, ενώ διαφορετικά είναι τα πράγματα στις σταθερές συνδέσεις, αφού η χώρα μας καταλαμβάνει μόλις την 100η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες.

Η Ελλάδα κατέγραψε μέσες επιδόσεις mobile internet που αγγίζουν τα 76,36Mbps download και τα 15,91Mbps upload καθώς επίσης ταχύτητες 36,42Mbps download και 8,52Mbps upload στις σταθερές συνδέσεις.

Οι χώρες με το πιο γρήγορο mobile internet

Το πιο γρήγορο mobile internet παγκοσμίως κατέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ταχύτητα 190,03Mbps.

Στη δεύτερη θέση, όπως και πέρσι, βρίσκεται η Νότια Κορέα με 189,20Mbps και τρίτο έρχεται το Κατάρ με 170,77Mbps, που είναι ξανά στην ίδια θέση όπως το 2020.

Ακολουθούν Κίνα με 157,72Mbps, Κύπρος με 154,13Mbps και Νορβηγία με 152,53Mbps, ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν η Σαουδική Αραβία με 151,13Mbps, το Κουβέιτ με 140,16Mbps, η Αυστραλία με 122,27Mbps και η Βουλγαρία με 120,44Mbps.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βενεζουέλα με ταχύτητα μόλις 7,61Mbps και το Αφγανιστάν με 6,71Mbps.

Αναφορικά με τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις, το Μονακό βρίσκεται στην πρώτη θέση με επίδοση 256,70Mbps, δεύτερη έρχεται η Σιγκαπούρη με 256,03Mbps, τρίτο το Χονγκ Κονγκ με 248,59Mbps, τέταρτη η Ταϊλάνδη με 216,16Mbps και πέμπτη η Ρουμανία με 215,30Mbps. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Κούβα και το Τουρκμενιστάν με ταχύτητα 4,61Mbps.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΑ ΧΙΤΛΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΓΕΡΙ

Διεθνή / Γερμανία: Στις φλόγες επί 14 ώρες η τσαγερί του Χίτλερ - Μία σύλληψη για εμπρησμό

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη «Φωλιά του Αετού», το ορεινό πανδοχείο στο Μπερχτεσγκάντεν της Βαυαρίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τσαγερί από τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη ναζιστική περίοδο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση Reuters: Το Ισραήλ μπορεί να αλλάξει ηγέτη αλλά όχι στάση απέναντι στο Ιράν

Στην εκλογική αναμέτρηση τίθενται αντιμέτωποι το δεξιό «Λικούντ» του Νετανιάχου με τους υπερεθνικιστές συμμάχους του και η αντιπολίτευση υπό το κόμμα «Γιασάρ» του πρώην αρχηγού του στρατού Γκάντι Άιζενκοτ
THE LIFO TEAM