Γαλλία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποψήφιος στις εκλογές- Κόντρα στον Μακρόν ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit

Γαλλία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποψήφιος στις εκλογές- Κόντρα στον Μακρόν ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο πρώην διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στη Γαλλία το 2022, κόντρα στον Εμανουέλ Μακρόν. 

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος μιας Γαλλίας που θα είναι συμφιλιωμένη, θα σέβεται τους Γάλλους και θα είναι μια χώρα που θα τη σέβονται», δήλωσε ο Μπαρνιέ στο TF1. 

Ο 70χρονος, στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, τόνισε ότι ο περιορισμός της μετανάστευσης θα είναι η κεντρική προεκλογική δέσμευσή του. Δήλωσε ότι έχει πλεονέκτημα στην «κούρσα» των εκλογών λόγω της μακράς πολιτικής εμπειρίας του, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερων διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να είναι αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ απάντησε ότι θέλει να αλλάξει τη χώρα. 

Μεταξύ άλλων μίλησε για την ανάγκη να «περιοριστεί και να ελεγχθεί» η μετανάστευση και επανέλαβε την πρόταση για ένα μορατόριουμ σε αυτό το ζήτημα. Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η Γαλλία έχει «ηθικό καθήκον» να προσφέρει άσυλο σε όσους συνεργάστηκαν με τη χώρα, αλλά «πρέπει να πούμε ότι δεν θα υποδεχθούμε τους πάντες». 

Προτού γίνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, το 2016, ο Μπαρνιέ είχε διατελέσει επίτροπος εσωτερικής αγοράς, από το 2010 έως το 2014. Είναι, επίσης, βετεράνος της γαλλικής πολιτικής, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορα πόστα. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών. Ο 70χρονος είναι το τέταρτο μέλος των Ρεπουμπλικάνων που αποφασίζει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. 

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή στη Γάζα: Η Χαμάς λέει πως δεν την ικανοποιεί η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με Ισραήλ

Διεθνή / Ανατροπή στη Γάζα: Η Χαμάς λέει πως δεν την ικανοποιεί η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με Ισραήλ

Η Χαμάς απορρίπτει την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, παρά την αποδοχή της από το Ισραήλ - Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα με δεκάδες νεκρούς καθημερινά
LIFO NEWSROOM
Η πτώση της Novo Nordisk του Ozempic: Πώς η Eli Lilly «έκλεψε» τους παχύσαρκους με τα Wegovy και Zepbound

Διεθνή / Η πτώση της Novo Nordisk του Ozempic: Πώς η Eli Lilly «έκλεψε» τους παχύσαρκους με τα Wegovy και Zepbound

Η Novo Nordisk έχασε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας λόγω ελλείψεων και αργής αντίδρασης, ενώ η Eli Lilly κερδίζει έδαφος με πιο αποτελεσματικά φάρμακα και επιθετική στρατηγική μάρκετινγκ
LIFO NEWSROOM
O εξοπλιστικός αναβρασμός παγκοσμίως απειλεί τους κλιματικούς στόχους – Μελέτη για το ΝΑΤΟ

Διεθνή / O εξοπλιστικός αναβρασμός παγκοσμίως απειλεί τους κλιματικούς στόχους – Μελέτη για το ΝΑΤΟ

Η στρατιωτική αναβάθμιση του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM