Ο μητροπολίτης Μόρφου έχει κορωνοϊό και επιμένει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί

Ο μητροπολίτης Μόρφου έχει κορωνοϊό και επιμένει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί Facebook Twitter
0

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, ασθενεί με κορωνοϊό και, σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει πως δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19 ούτε στο μέλλν. 

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου επιβεβαίωσε πως ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα. Ο μητροπολίτης ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από «γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης είχε συμπτώματα της νόσου τις προηγούμενες ημέρες. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος δεν θα δέχεται επισκέψεις ούτε θα απαντά σε τηλεφωνήματα ενώ τονίζεται πως «δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID-19».

Όπως μεταδίδει ο Alpha Κύπρου, πρόσφατα ο μητροπολίτης οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της ποινικής δίωξης εναντίον του, για τη θεία λειτουργία και καθαγιασμό των υδάτων, ανήμερα Θεοφανείων στην Ευρύχου, μετά την άρνησή του να πληρώσει το «κορωνο-εξώδικο» των €300 που του είχε επιβληθεί. 

Αυτούσια η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου:

"Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ανακοινώνει ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα ιώσεως και υπεβλήθη στο τεστ του COVID – 19, όπου και βρέθηκε θετικός. Ο Πανιερώτατος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021 οπόταν και θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου που θα τελεσθεί στο χωριό Πρόδρομος, όπου και θα προχειρίσει σε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Δημοσθένους. Τονίζεται ότι καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Πανιερώτατος δεν θα δέχεται επισκέψεις και δεν θα απαντά σε τηλεφωνήματα. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID – 19.

Ευχή Πανιερωτάτου: Εύχομαι σε όλους τους ασθενούντες η Παναγία να τους σκεπάζει και να έχουν την υπομονή και την πίστη των Αγίων.  Ἀνήρ δέ φρόνιμος ησυχίαν ἄγει"

Μετ’ ευχών. Ο Μόρφου Νεόφυτος»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Διεθνή / Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Η ιταλική κυβέρνηση επέκρινε έντονα την κινητοποίηση, με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να υποστηρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι εκμεταλλεύθηκαν την απεργία για να παρατείνουν το Σαββατοκύριακό τους
LIFO NEWSROOM
Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μεθόδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Διεθνή / Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στη Χαμάς για το αμερικανικό σχέδιο — Υπόσχεται «κόλαση» αν δεν δεχθεί

Διεθνή / Γάζα: Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στη Χαμάς για το αμερικανικό σχέδιο — Υπόσχεται «κόλαση» αν δεν δεχθεί

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «τελευταία ευκαιρία» και προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση απόρριψης, «θα ξεσπάσει βία πρωτοφανούς κλίμακας» εναντίον της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
PAKISTAN KASMIR DIADILOSEIS

Διεθνή / Βία και αναταραχή στο Κασμίρ: Νεκροί, τραυματίες και αποκλεισμένες πόλεις

Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν - Ο πρωθυπουργός καλεί σε ειρηνική κινητοποίηση, ενώ οι συγκρούσεις επηρεάζουν καθημερινότητα και ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Διεθνή / Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Συγγενείς επιμένουν ότι ο 17χρονος Βίνσεντ Μπατιλόρο σχεδίαζε επί μήνες την πράξη του - Καθόταν έξω από το σπίτι της επί μήνες - Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιαγιάς της 17χρονης - Τι στάση κρατά ο θείος του δράστη
LIFO NEWSROOM