Νίγηρας: Δώδεκα νεκροί από επιδημία χολέρας

Νίγηρας: Δώδεκα νεκροί από επιδημία χολέρας Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Μια επιδημία χολέρα στον νότιο Νίγηρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να μολυνθούν άλλοι 201 σε τρεις περιοχές της χώρας. 

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, την ώρα που οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται συμβάλλουν στην περαιτέρω διασπορά της νόσου.

Η νότια γείτονας του Νίγηρα, η Νιγηρία, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με ένα ξέσπασμα χολέρας, που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 653 ανθρώπους από τον Μάρτιο, στις 22 από τις 36 πολιτείες της.

Οι υγειονομικές αρχές του Νίγηρα πιστεύουν πως οι δύο επιδημίες συνδέονται.

«Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με μια επιδημία που μαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες σε γειτονικές, διασυνοριακές περιοχές, όπου υπάρχει σημαντική μείξη διασυνοριακών πληθυσμών», επισήμανε, σε μια ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας Ίντι Ιλιάσου Μαϊνασάρα.

Η προηγούμενη επιδημία χολέρας στον Νίγηρα καταγράφηκε στις ίδιες περιοχές το 2018, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM