LIVE!

Νίγηρας: Δώδεκα νεκροί από επιδημία χολέρας

Νίγηρας: Δώδεκα νεκροί από επιδημία χολέρας Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Μια επιδημία χολέρα στον νότιο Νίγηρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να μολυνθούν άλλοι 201 σε τρεις περιοχές της χώρας. 

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, την ώρα που οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται συμβάλλουν στην περαιτέρω διασπορά της νόσου.

Η νότια γείτονας του Νίγηρα, η Νιγηρία, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με ένα ξέσπασμα χολέρας, που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 653 ανθρώπους από τον Μάρτιο, στις 22 από τις 36 πολιτείες της.

Οι υγειονομικές αρχές του Νίγηρα πιστεύουν πως οι δύο επιδημίες συνδέονται.

«Τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με μια επιδημία που μαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες σε γειτονικές, διασυνοριακές περιοχές, όπου υπάρχει σημαντική μείξη διασυνοριακών πληθυσμών», επισήμανε, σε μια ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας Ίντι Ιλιάσου Μαϊνασάρα.

Η προηγούμενη επιδημία χολέρας στον Νίγηρα καταγράφηκε στις ίδιες περιοχές το 2018, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Διεθνή / Κύπρος: Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες των The Times, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου για τη διεξαγωγή «αμυντικών» επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΙΡΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Διεθνή / Έλληνες εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι: «Επιστρέφαμε και μαχητικά μας ζήτησαν να πάμε στο Ιράν, ευτυχώς ο πιλότος δεν δέχτηκε»

Η περιπέτεια που έζησαν όσοι επιχείρησαν να πετάξουν το Σάββατο το πρωί, με προορισμό την Αθήνα - Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να παραμείνει στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες
THE LIFO TEAM