ΗΠΑ: Παρατάθηκε για δύο μήνες η απαγόρευση εξώσεων

ΗΠΑ: Παρατάθηκε για δύο μήνες η απαγόρευση εξώσεων Facebook Twitter
pixabay
0

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, αποφάσισε να παραταθεί για εξήντα ημέρες η απαγόρευση των εξώσεων ενοικιαστών λόγω ανεξόφλητων οφειλών τους επειδή πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η εντολή αυτή των CDC θα εκπνεύσει την 3η Οκτωβρίου. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «εξαίρει» τον οργανισμό για την απόφαση αυτή, που αφορά πρακτικά το 90% των ΗΠΑ.

«Εξαίρω τα CDC διότι επέβαλαν μορατόριουμ των εξώσεων που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο κ. Σούμερ. «Το να χάνει κανείς το σπίτι του χωρίς να φταίει είναι συγκλονιστικό και είναι ντροπή το ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν κούνησαν ούτε δαχτυλάκι για να συμβάλουν να αποτραπεί αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος στο Κογκρέσο.

Κάπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα CDC παρέτειναν με εντολή τους το μορατόριουμ τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC παρέτειναν για άλλον έναν μήνα την απαγόρευση.

Η ισχύς της απόφασης αυτής εξέπνευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Η παράταση του μορατόριουμ αναμένεται να δώσει το χρονικό περιθώριο προκειμένου να διανεμηθούν 46,5 δισ. δολάρια που έχει αποφασίσει το Κογκρέσο να διανεμηθούν στους ενοικιαστές. Ως χθες είχαν διατεθεί περίπου 3 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια αυτά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM