Τόκιο 2020: Η λέξη που προστέθηκε στο εμβληματικό «Citius, Altius, Fortius»

Τόκιο 2020: Η λέξη που προστέθηκε στο εμβληματικό «Citius, Altius, Fortius» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Ενάρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), άλλαξε το διαχρονικό σύνθημά της «Ταχύτερα, υψηλότερα, ισχυρότερα», προκειμένου να να συμπεριλάβει την λέξη «μαζί». 

Η σχετική ανακοίνωση, έγινε σήμερα (20/7) από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές και ειδικότερα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.


«Πρέπει να προσαρμόσουμε το σύνθημα στην εποχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαχ, μετά την έγκριση τροποποίησης του Ολυμπιακού Χάρτη και πρόσθεσε: «Το σύνθημα τώρα αναφέρει: «Ταχύτερα, υψηλότερα, ισχυρότερα - Μαζί». Η συνεργατική προσπάθεια φέρνει ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα από το να δουλεύεις μόνος. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή μας, το οποίο στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη». 


Υπενθυμίζεται, ότι το αρχικό σύνθημα, το λατινικό «Citius, Altius, Fortius», υιοθετήθηκε τον 19ο αιώνα, από τον αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Βαρώνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν. Πλέον, η λατινική εκδοχή του συνθήματος της ΔΟΕ, θα γίνει «Citius, Altius, Fortius - Communis».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ CHATGPT OPENAI

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής κέρδισε το αργυρό μετάλλιο έχοντας για προπονητή το ChatGPT

Ουκρανός αθλητής με προβλήματα όρασης κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο δίαθλο των Παραολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιώντας το ChatGPT ως προπονητή, ψυχολόγο και μέσο παρακίνησης
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2026: Τελετή έναρξης με απουσίες λόγω πολέμου στο Ιράν και «επιστροφής» της Ρωσίας

Μέσα στους «πολέμους και τα αρνητικά πράγματα στον κόσμο, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε την ένταξη. Αυτό είναι που προσπαθούμε να προστατεύσουμε σε αυτούς τους Αγώνες», δήλωσε πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
THE LIFO TEAM