Ο Σαλβίνι προκαλεί αντιδράσεις: «Δεν θέλω να κυνηγήσει κανείς τον γιο μου με σύριγγα εμβολίου»

Ο Σαλβίνι προκαλεί αντιδράσεις: «Δεν θέλω να κυνηγήσει κανείς τον γιο μου με σύριγγα εμβολίου» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία ο Ματέο Σαλβίνι με τις νέες δηλώσεις του για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 

«Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιό μου με τεστ κορωνοϊού ή σύριγγα εμβολίου. Προσεκτικοί ναι, πανικόβλητοι όχι», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα. 

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό αυτό, χωρίς να κλειστούμε σπίτι αλλά λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», συμπλήρωσε. 

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Αντρέα Ρομάνο, κατηγόρησε τον Ματέο Σαλβίνι ότι παίζει με τις ζωές των Ιταλών. Σε δηλώσεις του σχολίασε ότι η Λέγκα και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» προσπαθούν να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι φανατικότερος αρνητής, «παίζοντας, με απαράδεκτο τρόπο, με την ζωή των Ιταλών, των πιο ευάλωτων, και τελικά όλων των πολιτών».

Παράλληλα ο Σαλβίνι τάχθηκε κατά του μέτρου που ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, που θα προβλέπει- σύμφωνα με τα ΜΜΕ- ότι μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μετακινηθούν με τρένα ή αεροπλάνα ή να μπουν σε κλειστούς χώρους των καφέ και μπαρ. 

«Διαβάζω ότι θα επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ σε όσους πολίτες δεν σεβαστούν το νέο αυτό μέτρο. Αν φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να ζητάμε κάρτα εμβολιασμού για να πιούμε έναν καφέ στο κέντρο της Ρώμης… Στο μεταξύ οι αποβιβάσεις μεταναστών χωρίς “πράσινη κάρτα” στην Σικελία είναι ασταμάτητες», έγραψε στα social media. 

Σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι όλοι οι μετανάστες που αποβιβάζονται στην Κάτω Ιταλία υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ έχει προβλεφθεί και καραντίνα, σε ειδικά πλοία ή σε κέντρα προσωρινής διαμονής.

Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα κάλεσε τον Σαλβίνι να ξεκαθαρίσει πότε σκοπεύει να εμβολιαστεί, καθώς η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία του άνοιξε πριν από δυο μήνες. «Θα εμβολιαστώ τον Αύγουστο, αλλά δεν θέλω να αναρτήσω σχετική φωτογραφία», απάντησε ο Σαλβίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM