Εκτός ίντερνετ ξαφνικά οι Ρώσοι χάκερ REvil

Εκτός ίντερνετ ξαφνικά οι Ρώσοι χάκερ REvil Facebook Twitter
Getty
0

Αποσυνδέθηκαν από το ίντερνετ οι ιστότοποι που φέρεται να ελέγχονται από Ρώσους χάκερ, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σάιτ που ελέγχονται από την ομάδα REvil έγιναν ξαφνικά απρόσιτα χθες.

Ο λόγος πίσω από την εξαφάνιση είναι άγνωστος, αλλά έχει προκαλέσει εικασίες ότι η ομάδα μπορεί να έχει γίνει στόχος των αρχών.

Η κίνηση αυτή έγινε ενώ αυξάνεται η πίεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα στον Βλαμίντιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης την Παρασκευή, αφού είχαν ήδη κάνει μία πρώτη συζήτηση για το θέμα στη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη τον περασμένο μήνα.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους ότι «του το είχε καταστήσει απόλυτα σαφές πως περιμένουμε ενέργειες» σχετικά με τις πληροφορίες και επίσης υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν απευθείας με ψηφιακά αντίποινα.

Το χρονοδιάγραμμα της διακοπής της Τρίτης προκάλεσε εικασίες ότι είτε Αμερικανοί είτε Ρώσοι αξιωματούχοι ενδέχεται να έχουν αναλάβει δράση εναντίον της REvil, αν και κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ανάλογες ξαφνικές εξαφανίσεις τέτοιων ομάδων δεν είναι απαραίτητα ασυνήθιστες.

Η ομάδα έχει κατηγορηθεί ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις ransomware που έπληξαν μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ φέτος.

Το FBI κατηγόρησε τη REvil - επίσης γνωστή ως Sodinokibi - ότι ήταν πίσω από μια επίθεση ransomware στην μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Η ομάδα θεωρείται ιδιαίτερη ενεργή και την περασμένη εβδομάδα ζήτησε τεράστιο ποσό σε bitcoin ως λύτρα για μια επίθεση στην εταιρεία πληροφορικής Kaseya και εκατοντάδες περισσότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM