LIVE!

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πελώνη: Τέλος της άλλης εβδομάδας ενδεχόμενες ανακοινώσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πελώνη: Τέλος της άλλης εβδομάδας ενδεχόμενες ανακοινώσεις Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Τέλος της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μία ορατότητα για επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Νομίζω ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποιες ανακοινώσεις και το λέω γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νυχτερινό ωράριο κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο σημειώνεται μία πτωτική πορεία της covid-19 στη χώρα, ωστόσο, όπως ανέφερε, ο «ιός είναι ακόμα εδώ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πρόσθεσε πως ενδεχομένως να δοθεί την επόμενη εβδομάδα ορατότητα για το τι θα γίνει με τους γάμους, τις δεξιώσεις και τη μουσική ενώ σε ερώτηση η κυβέρνηση εξετάζει να χρησιμοποιήσει στις πύλες εισόδου τεστ του αέρα, όπως στη Σιγκαπούρη, απάντησε ότι: «Εμείς έχουμε ήδη σε εφαρμογή το δικό μας πιλοτικό πρόγραμμα. Πλέον έχουμε και το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Στοχευμένοι έλεγχοι γίνονται και τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ταυτόχρονα με την ασφάλεια να διευκολυνθεί και η μετακίνηση των ταξιδιωτών. Εμείς και άλλες έξι χώρες έχουμε σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό», ανέφερε.

Η Βρετανία ακολουθεί σκληρή γραμμή - Εκτός κλίματος η απόφαση

Για την απόφαση της Βρετανίας να μην ανεβάσει την χώρα μας στην πράσινη λίστα, η κ. Πελώνη είπε πως αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς. «Νομίζω ότι είναι γενικότερο το κλίμα που δίνει η βρετανική πλευρά αφήνοντας τις χώρες στην πορτοκαλί λίστα. Ακολουθεί σκληρή γραμμή. Επικοινωνίες γίνονται προφανώς και από τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοχάρη. Και ενημέρωση γίνεται για τα επιδημιολογικά στοιχεία της Ελλάδας. Σεβόμαστε την απόφαση προφανώς, ωστόσο σε μια εποχή που εφαρμόζεται ήδη το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid είναι εκτός κλίματος νομίζω», απάντησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση αυτή οφείλεται και σε εσωτερικούς λόγους και «δεν συνάδει με το γενικότερο κλίμα και την προσπάθεια όλων να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Την ίδια στιγμή, η κ. Πελώνη δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και οι επισκέπτες θα πρέπει να μπορούν εύκολα να έρθουν και να επιστρέψουν στις χώρες τους, σημειώνοντας ότι αυτό εξαρτάται και από τους όρους που θέτουν οι χώρες.

Για το θέμα των ανεμβολίαστων γιατρών

Σε ότι αφορά το θέμα των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών και αν η κυβέρνηση εξετάζει να το δει πριν από τον Σεπτέμβριο, η κ. Πελώνη απάντησε πως η κυβέρνηση έχει πει ότι αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί σε ουδέτερο χρόνο.

«Προφανώς και πρέπει να συζητηθεί. Ο εμβολιασμός είναι θέμα ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου και απέναντι στους άλλους. Ειδικά σε αυτό το λειτούργημα», είπε και παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν λέγοντας πως είναι η μόνη σταθερή μας ασπίδα απέναντι στον ιό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ