Ρέγκλινγκ σε Μητσοτάκη: «Καλό το ελληνικό σχέδιο, το κλειδί θα είναι η υλοποίηση»

mhts Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ είχε το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, για αυτή τη χρονιά, και την επόμενη καθώς και για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της, ενώ αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα τόνισε ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν η Ελλάδα αποτελεί έναν πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

«Σε συμφωνία με τους θεσμούς, μειώσαμε την φορολογία με τρόπο βιώσιμο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προωθήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, το οποίο γνωρίζω ότι είναι ένα ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και με τον ρυθμό μείωσης των μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για το μέλλον και ανυπομονούμε για την εποικοδομητική μας συνεργασία» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν από έναν και πλέον χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, του είχε πει πως η κυβέρνηση δεν σταματά κατά τη διάρκεια της πανδημίας να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάκαμψη.

Τέλος ο κ. Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για «ένα καλό σχέδιο» αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και τόνισε με έμφαση ότι το μείζον από εδώ και στο εξής είναι η υλοποίηση του.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM