ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Χαρδαλιάς: Τι ανοίγει από το Σάββατο- Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες για φροντιστήρια, παραλίες

Χαρδαλιάς: Τι ανοίγει από το Σάββατο- Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες για φροντιστήρια, παραλίες Facebook Twitter
0

Μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, ανοίγουν στις 10 Μαΐου μεταξύ άλλων τα φροντιστήρια για τους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά:

- Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

- Aπό 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

- Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, δηλαδή νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα σχολεία όλης της Ελλάδας έχουν λάβει κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών που εκπονήθηκαν από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Το υπουργείο καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test). Ωστόσο, κλειστοί θα παραμείνουν προς το παρόν, βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Παράλληλα, στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός, με τις πρώτες πτήσεις του μεγάλου τουριστικού οργανισμού TUI Γερμανίας για την Ελλάδα και προορισμούς την Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπως έχει μεταδώσει το Mega.

Σε ότι αφορά σε λιανεμπόριο, σύμφωνα με την ΕΡΤ  το click inside υπολογίζεται να σταματήσει από τις 15 Μαΐου, ημερομηνία που ζητούν και οι ειδικοί.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM