Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Στην ψηφοφορία, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Η ψηφοφορία έγινε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί.

 

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής, ο οποίος παρέμενε ελεύθερος- λόγω της ασυλίας- έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισε η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε εκείνη την ψηφοφορία, 22 τάχθηκαν υπέρ και 2 κατά.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Γιάννη Λαγό, εκτός φυλακής παραμένει έως τώρα και ο Χρήστος Παππάς, από τα καταδικασθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο δεύτερος, που επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, εξαφανίστηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου και υπάρχουν σενάρια ότι ίσως έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM