«O Αστερίξ μας θα είναι λίγο vegan»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του δημοφιλούς Γαλάτη

Asterix at the Olympic Games Facebook Twitter
Asterix at the Olympic Games (2008)
0

Η πέμπτη live-action περιπέτεια του δημοφιλούς Γαλάτη με τίτλο «Asterix and Obelix:The Middle Empire» ξεκίνησε τα γυρίσματα της σήμερα, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούλιο.

Σε μια εκτενή συνέντευξη του στο «Le Journal de Dimanche» ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Γκιγιόμ Κανέ έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το project.

Με προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ, η ταινία θα είναι η πρώτη live-action μεταφορά του Αστερίξ που δεν θα βασιστεί σε κάποιο προϋπάρχον τεύχος των Ουντερζό και Γκοσινί, αλλά σε μια πρωτότυπη ιδέα που θέλει τους ήρωες μας να σπεύδουν στο Βασίλειο της Κίνας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός πραξικοπήματος.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στο χιούμορ της Επιχείρησης: Κλεοπάτρα του Αλέν Σαμπά και παράλληλα να προσφέρουμε θέαμα κινούμενο ανάμεσα στο Braveheart και το Τίγρης και Δράκος» ισχυρίζεται ο Κανέ. «Το κουνγκ φου θα έρθει αντιμέτωπο με την ωμή δύναμη των Γαλατών». 

Ως εδώ όλα καλά, μα η επόμενη δήλωση του θα προβληματίσει σίγουρα τους πιο hardcore οπαδούς του κόμικ. «O Αστερίξ μας θα είναι λίγο vegan, αυτός και ο Οβελίξ θα περιορίσουν την κατανάλωση αγριογούρουνου» δηλώνει, δίχως να φοβάται μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι και δίχως να υπολογίζει τον Οβελίξ, που θα νιώσει ένα ακόμα μεγαλύτερο κενό στο στομάχι του.

Tον πανούργο, κοντοπίθαρο ήρωα θα υποδυθεί ο σκηνοθέτης μετά από προτροπή των παραγωγών. Ο ίδιος ήθελε να παίξει τον Καίσαρα, εκείνοι του είπαν ότι είναι ένα νευρικό, ενεργητικό παιδί και ο ρόλος θα του πήγαινε καλύτερα από κάθε άλλο και τελικά τον έπεισαν.

Το δύσκολο έργο της αναπλήρωσης του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ρόλο του Οβελίξ αναλαμβάνει ο τακτικός συνεργάτης και φίλος του σκηνοθέτη, Ζιλ Λελούς, η σύζυγός του, Μαριόν Κοτιγιάρ, θα υποδυθεί την βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, ενώ o Βενσάν Κασέλ θα σταθεί στο πλευρό της ως Καίσαρας. 

Τέλος, όπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Instagram πριν από λίγες μέρες, στο καστ συμμετέχει και ο διάσημος φορ της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, υποδυόμενος έναν χαρακτήρα που λέγεται Antivirus.

Στο ίδιο άρθρο μάθαμε λίγα περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα. Πρόκειται για τον αγαπημένο εκατόνταρχο του Καίσαρα. Οι παραγωγοί χρειάζονταν κάποιον που να έχει έντονη παρουσία κι ακόμα εντονότερη αλαζονεία κι έτσι επικοινώνησαν μαζί του. Όταν άκουσε την πρότασή τους, ο Ζλάταν γέλασε, δέχτηκε μετά χαράς και τους ενημέρωσε ότι ξέρει και ταε κβον ντο. Μια πολεμική τέχνη που σίγουρα θα του χρειαστεί, τώρα που θα τα βάλει με τους Γαλάτες.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι χρώμα έχει η γη της Σερίφου;

Πολιτισμός / Μια νέα φωτογραφική έκθεση αναδεικνύει τη Σέριφο των κόκκινων βράχων και των μεταλλείων

Η GeoChromia στρέφει το βλέμμα στο τοπίο του νησιού, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί και αναζητά τα ίχνη της γεωλογίας και της ανθρώπινης παρουσίας, αποκαλύπτοντας τις διαφορετικές στρώσεις που συνθέτουν τη μοναδικότητά του.
THE LIFO TEAM
Μια σούλα του Βορρά εκτοξεύεται μέσα από τον ήλιο — Η φωτογραφία που κέρδισε το Bird Photographer of the Year

Πολιτισμός / Ένα πουλί, ο ήλιος και ένα κλάσμα του δευτερολέπτου: Οι καλύτερες φωτογραφίες πουλιών του 2026

Περισσότερες από 24.000 εικόνες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο Bird Photographer of the Year 2026. Το μεγάλο βραβείο κέρδισε ο Henley Spiers με μια υποβρύχια λήψη μιας σούλας του Βορρά που μοιάζει να εκτοξεύεται μέσα από τον ήλιο.
THE LIFO TEAM
«Μήπως είμαι κι εγώ ένας μεταξοσκώληκας;»: Πέθανε ο Liang Shaoji στα 81 του

Πολιτισμός / «Μήπως είμαι κι εγώ ένας μεταξοσκώληκας;»: Πέθανε ο Liang Shaoji στα 81 του

Ο Κινέζος καλλιτέχνης πέθανε στα 81 του χρόνια. Από το 1989 δούλευε με ζωντανούς μεταξοσκώληκες, αφήνοντάς τους να καλύπτουν αντικείμενα και εγκαταστάσεις με μετάξι, σε ένα έργο για τον χρόνο, τη μεταμόρφωση και τη ζωή.
THE LIFO TEAM
Η Ντονατέλα Βερσάτσε επιστρέφει — αυτή τη φορά χωρίς το Versace

Πολιτισμός / Η Ντονατέλα Βερσάτσε επιστρέφει και για πρώτη φορά δεν θα σχεδιάζει για το Versace

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες ταύτισης με τον οικογενειακό οίκο, η Ντονατέλα Βερσάτσε ξεκινά από την αρχή με τη Revolve, σε ένα εγχείρημα που θα ενώσει μόδα, ομορφιά, ψηφιακό εμπόριο και ψυχαγωγία.
THE LIFO TEAM
Ποιος κληρονομεί την ιδιωτική ζωή μιας σταρ; Τα πράγματα της Μπριζίτ Μπαρντό έφεραν σχεδόν €1 εκατ.

Πολιτισμός / Από τα νυχτικά μέχρι τα περιλαίμια των σκύλων της: Η ιδιωτική ζωή της Μπριζίτ Μπαρντό πουλήθηκε για €954.000

Περίπου 3.000 πλειοδότες διεκδίκησαν 285 αντικείμενα της Γαλλίδας σταρ στο Παρίσι. Δύο περιλαίμια των σκύλων της έφτασαν τα €9.400 και μια αυτοπροσωπογραφία σχεδόν τα €40.000.
THE LIFO TEAM
Διαβάζοντας τη Λολίτα στην Τεχεράνη

Πολιτισμός / «Διαβάζοντας τη Λολίτα στην Τεχεράνη»: Το βιβλίο-φαινόμενο για πρώτη φορά στη σκηνή

Σχεδόν είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του, το συγκλονιστικό βιβλίο της Αζάρ Ναφίσι για τα τέρατα που γεννά ο φονταμενταλισμός κάνει πρεμιέρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Τρία αριστουργήματα περνούν στην ιδιοκτησία της Νιγηρίας και θα εκτεθούν στο Met για 25 χρόνια

Πολιτισμός / Τρία αριστουργήματα περνούν στην ιδιοκτησία της Νιγηρίας και θα εκτεθούν στο Met για 25 χρόνια

Τρία αριστουργήματα από το Ίφε και το Μπενίν βγαίνουν από την ιδιωτική αγορά και περνούν στη Νιγηρία, αλλά θα παραμείνουν στη Νέα Υόρκη. Ένα μοντέλο που θυμίζει τη συμφωνία για τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες του Λέοναρντ Στερν.
THE LIFO TEAM
15 ελληνικές αρχαιότητες επιστρέφουν από τις ΗΠΑ — Ανάμεσά τους ευρήματα από λαθρανασκαφή του 1964

Πολιτισμός / 15 ελληνικές αρχαιότητες επιστρέφουν στην Ελλάδα και μια ιστορία του 1964 ξανασυντίθεται στην Κρήτη

Στην Ελλάδα επιστρέφουν 15 αρχαιότητες που είχαν διακινηθεί παράνομα στο εξωτερικό. Πέντε από αυτές προέρχονται από το Αφρατί Βιάννου και θα επανενωθούν με ευρήματα της ίδιας λαθρανασκαφής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Μπραντ Πιτ επέστρεψε ως Κλιφ Μπουθ: Το νέο trailer της ταινίας του Φίντσερ σε σενάριο Ταραντίνο

Πολιτισμός / Ο Μπραντ Πιτ επέστρεψε ως Κλιφ Μπουθ: Το νέο trailer της ταινίας του Φίντσερ σε σενάριο Ταραντίνο

Ο Μπραντ Πιτ επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ, αυτή τη φορά στο 1977. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ σκηνοθετεί σενάριο του Κουέντιν Ταραντίνο, με φόνους, καταδιώξεις και έναν Κλιφ Μπουθ που έχει βρει νέα δουλειά.
THE LIFO TEAM