«Επικός» Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ναδάλ με ανατροπή - Πρόκριση στους 4 του Αυστραλιανού Open

«Επικός» Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ναδάλ με ανατροπή - Πρόκριση στους 4 του Αυστραλιανού Open Facebook Twitter
EPA
0

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με τεράστια ανατροπή τον Ράφα Ναδάλ στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ενώ βρέθηκε πίσω με 2-0 στα σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα σπάνιο σερί και νίκησε τελικά με 3-2 σετ τον Ράφα Ναδάλ περνώντας στα ημιτελικά.

Το Νο.6 στον κόσμο κατάφερε να κερδίσει τον Ισπανό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και μετά από 4 ώρες παιχνδιού, πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του, διεκδικώντας μια θέση στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της ζωής του.

 

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Ναδάλ σε συνολικά οχτώ αναμετρήσεις. Τον Ιανουάριο του 2019 ήταν ο Ναδάλ που απέκλειε τον Έλληνα παίχτη αλλά σήμερα, δύο χρόνια μετά, η εικόνα αντιστράφηκε.

Στην αρχή ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Έλληνα παίκτηκαι έκανε το μπρέικ στο πρώτο σετ (5-3), κερδίζοντάς το τελικά με 6-3 games μέσα σε 37 λεπτά. Στο δεύτερο σετ, ο Ναδάλ έκανε και πάλι μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά από το πρώτο game και τελικά το πήρε και αυτό με 6-2 σε 41 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστα ήταν αλάνθαστος, εκμεταλλεύτηκε τα δύο αβίαστα λάθη του Ναδάλ και μετά από 54 λεπτά επικράτησε 7-4. Στο τέταρτο σετ, η εικόνα ήταν σχεδόν πανομοιότυπη, ο Ναδάλ έδειξε σημάδια κόπωσης, εκνευρισμό και αβίαστα λάθη. Οι δύο αθλητές έφτασαν στα δέκα games και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με το 6-4 που κράτησε άλλα 57 λεπτά.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, το σκορ των games έδειχνε 5-5 όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το δεύτερο μπρέικ στο ματς (6-5) και χωρίς να χάσει το σερβίς του, πήρε το σετ με 7-5, αφήνοντας πίσω του έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ