LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Μπάιντεν: Θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία πριν τα τέλη του καλοκαιριού

Μπάιντεν: Θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία πριν τα τέλη του καλοκαιριού Facebook Twitter
EPA
0

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτιμά ότι θα είναι δύσκολο η χώρα του να φτάσει στην επιδιωκόμενη ανοσία της αγέλης πριν από τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει ως ορόσημο για την επιλεγόμενη ανοσία της αγέλης, την ανοσοποίηση τουλάχιστον του 75% του πληθυσμού απέναντι στο νέο κορωνοϊό. Παράλληλα με τον προβληματισμό για τον ρυθμό εμβολιασμού, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν πολύ χαμηλότερη ανοσία απέναντι σε νέα στελέχη όπως το βρετανικό και νοτιοαφρικανικό. 

Θα «είναι πολύ δύσκολο» να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία «πριν από το τέλος του καλοκαιριού», σημείωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CBS News.

Ως χθες το πρωί, στις ΗΠΑ είχαν χορηγηθεί οι 41.210.937 από το σύνολο 59.307.800 δόσεων εγκεκριμένων εμβολίων που είχαν διανεμηθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δεδομένα των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM