Γαλλία: «Μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινη μάσκα» λέει ο υπουργός Υγείας

Γαλλία: «Μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινη μάσκα» λέει ο υπουργός Υγείας Facebook Twitter
Γαλλία: «Μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινη μάσκα» λέει ο υπουργός Υγείας (EPA)
0

Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους ανθρώπους να φορούν χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες στους δημόσιους χώρους καθώς παρέχουν καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει συστάσεις σχετικά με τον τύπο των μασκών. Οι γαλλικές αρχές ανησυχούν πλέον, πως η χώρα θα μπορούσε να πληγεί από τις νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού.

«Η σύσταση που κάνω στον γαλλικό λαό είναι να μην χρησιμοποιεί πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο Veran στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Πρόσθεσε δε, πως είναι πολύ απίθανο να αρθούν οι περιορισμοί για τα χιονοδρομικά κέντρα τον επόμενο μήνα.

Ο Veran είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μία αυστηρότερη επιβολή περιορισμών κατά του κορωνοϊού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση.

«Θα μπορούσαμε να αναγκαστούμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που κλήθηκε να τηρήσει ο γαλλικός λαός αυτό το φθινόπωρο. Αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε lockdown αν το απαιτούσαν οι συνθήκες», πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει καταγράψει περισσότερους από 71.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας. Βρίσκεται τώρα στο 35% του μέγιστου ποσοστού μόλυνσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, πολύ κάτω από τη γειτονική της Βρετανία, που είναι στο 70%.

Την ίδια ώρα, τα γαλλικά σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά, όπως και τα καταστήματα για μη απαραίτητα προϊόντα.

Ωστόσο, οι Γάλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι έχουν εντοπίσει αύξηση των ποσοστών μετάδοσης τις τελευταίες ημέρες ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών παραλλαγών του Covid-19 που είναι διαδεδομένες σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες του Reuters/RTE

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM