Κίνα: Συμβουλεύουν αεροσυνοδούς να φορούν πάνες, για προστασία από τον κορωνοϊό

Κίνα: Συμβουλεύουν αεροσυνοδούς να φορούν πάνες, για προστασία από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας συμβουλεύει- μεταξύ άλλων- τα πληρώματα καμπίνας των αεροσκαφών να φορούν πάνες, προκειμένου να αποφύγουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Οι νέες οδηγίες, που εξέδωσε η κινεζική υπηρεσία στις 25 Νοεμβρίου, περιλαμβάνουν συμβουλές για την υγιεινή σε αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όμως, μία από αυτές τις συμβουλές προκάλεσε εντύπωση: η πρόταση τα πληρώματα καμπίνας- όπως οι αεροσυνοδοί- να φορούν πάνες μίας χρήσης, προκειμένου να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούν την τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τα πληρώματα καμπίνας σε πτήσεις από και προς χώρες υψηλού κινδύνου να φορούν «χειρουργικές μάσκες, διπλά γάντια μίας χρήσης, γυαλιά, καπέλα μίας χρήσης, προστατευτικές στολές μίας χρήσης και ποδονάρια μίας χρήσης». 

Στη συνέχεια όμως το κείμενο αναφέρει ότι: «Προτείνεται τα μέλη του πληρώματος καμπίνας να φορούν πάνες μίας χρήσης και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, εκτός από ιδιαίτερες περιστάσεις, για να αποφύγουν τον κίνδυνο μόλυνσης».

Η οδηγία αυτή ακούγεται ακραία, αλλά η τουαλέτα θεωρείται ένα από τα μέρη του αεροπλάνου με τα περισσότερα μικρόβια. Τον Αύγουστο, σημειώνει το CNN, μία γυναίκα μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, ταξιδεύοντας από την Ιταλία προς τη Ν. Κορέα. Η επίσκεψή της στην τουαλέτα- το μόνο σημείο στο οποίο έβγαλε τη μάσκα της- θεωρήθηκε η πιο πιθανή πηγή της μόλυνσης.

Ο σχεδιασμός της τουαλέτας των αεροπλάνων ήταν αντικείμενο συζήτησης και πριν από την πανδημία, αλλά λόγω κορωνοϊού εντάθηκαν οι προσπάθειες εξεύρεσης νέων λύσεων. Για παράδειγμα, η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ΑΝΑ έχει ανακοινώσει πως δοκιμάζει πόρτας τουαλέτας που δεν χρειάζεται να την ανοίξει κάποιος με τα χέρια.

Επίσης, η Boeing κατοχύρωσε την πατέντα για μια «αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα», που χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για τον καθαρισμό του 99,9% των μικροβίων έπειτα από κάθε χρήση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM