Κικίλιας: «Μέχρι το καλοκαίρι θα χτίσουμε την ανοσία στον πληθυσμό»

Κικίλιας: «Μέχρι το καλοκαίρι θα χτίσουμε την ανοσία στον πληθυσμό» Facebook Twitter
ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
0

Στην ανοσία του πληθυσμού και πότε θα επιτευχθεί αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το εμβόλιο είναι σημαντικός σταθμός». 

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε πως «την ίδια μέρα που θα τα έχουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, θα τα έχουν και οι Έλληνες», προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για εκπόνηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου, βάσει του οποίου «θα εμβολιαστούν με ασφάλεια, με οργάνωση και σωστή ιεράρχηση οι πολίτες».

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών COVID-19, προβλέπει τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τη δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.117.000 άτομα το μήνα, ενώ σημειώνει πως μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει χτιστεί η ανοσία στον πληθυσμό.

«Αν χρειαστεί και έχουμε πάνω από δύο εγκεκριμένα εμβόλια, μπορεί να επεκταθεί και άλλο. Το εμβόλιο είναι σίγουρα ένας σημαντικός σταθμός, καθώς σταδιακά, με ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, θα χτίσουμε την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό. Μέχρι τότε, όμως, θα δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή», αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στη Real News. 

«Στην πραγματικότητα, που βιώνουμε με την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή», λέει μεταξύ άλλων. 

Τέλος απευθύνει έκκληση, για άλλη μια φορά, τήρησης των μέτρων και συνέχιση της προσπάθειας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM