Νέα γκάφα του Τραμπ: Υποβίβασε τον Μακρόν σε «πρωθυπουργό»

Νέα γκάφα του Τραμπ: Υποβίβασε τον Μακρόν σε «πρωθυπουργό» Facebook Twitter
Η γκάφα του Τραμπ: Υποβίβασε τον Μακρόν σε «πρωθυπουργό» (EPA)
0

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συχνά χλευάζει τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο το Σάββατο η δική του γκάφα υποβίβασε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, σε «πρωθυπουργό».

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μίσιγκαν, ο Αμερικανός πρόεδρος, που συνεχίζει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στο αξίωμα, διέπραξε το φραστικό λάθος ενώ απαριθμούσε τις επιτυχίες του.

Αφού αναφέρθηκε στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της χώρας του με τον Καναδά και το Μεξικό, που επαναδιαπραγματεύτηκε η κυβέρνησή του, ο Τραμπ εξέφρασε τη γνώμη του για τη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία απέσυρε τις ΗΠΑ αφού εξελέγη το 2016.

«Ξέρετε τι άλλο σταμάτησα; Τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Μου αρέσει πολύ ο πρωθυπουργός Μακρόν, αλλά τον ρώτησα πώς πάει η συμφωνία, και δεν πάει πολύ καλά», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

«Εξοικονόμησα τρισεκατομμύρια δολάρια για εσάς, κανένας άλλος δεν θα το είχε κάνει. Είπα ότι θα ήταν καταστροφή, ήθελαν να μας πάρουν τα πλούτη μας», υποστήριξε ακόμη ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέβαλαν προσπάθειες να οικοδομήσουν στενή σχέση λίγο καιρό μετά την εκλογή του Μακρόν. Όμως στην πορεία, η σχέση τους επιδεινώθηκε αισθητά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει αλλεπάλληλες εμφανίσεις σε πολιτείες-κλειδιά, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μειώσει τη διαφορά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, καθώς απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες ως τις εκλογές.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM