Νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία- Ποιους αφορά, τι ισχύει με δόσεις που δεν καταβλήθηκαν

Νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία- Ποιους αφορά, τι ισχύει με δόσεις που δεν καταβλήθηκαν Facebook Twitter
0

Νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλών ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η νέα ρύθμιση δεν αφορά μόνο οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown- από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020- αλλά και περιπτώσεις φορολογούμενων που έχασαν προηγούμενες ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε νέα ρύθμιση φορολογικών οφειλών της περιόδου Μαρτίου- Ιουνίου 2020, «αναβίωση» προϋπάρχουσας ρύθμισης για όσους επλήγησαν από την πανδημία και δεν μπόρεσαν να πληρώσουν δόσεις και «έχασαν» τη ρύθμιση το διάστημα Μαρτίου- Σεπτεμβρίου 2020, όπως και ρύθμιση 120 δόσεων για αποπληρωμή οφειλών που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Πιο αναλυτικά, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι:

1. Θεσμοθετείται μια νέα ρύθμιση που αφορά όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία. Δίνεται η δυνατότητα να εντάξουν σε αυτή όλες τις αρρύθμιστες οφειλές τους προς τη φορολογική διοίκηση, οι οποίες δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου- Ιουνίου 2020.

Οι οφειλές αυτές που τελούν σε αναστολή έως τις 30 Απριλίου του 2021 μπορούν να ρυθμιστούν από τον Μάιο του 2021 σε 12 δόσεις άτοκα, ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι όλοι οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων για όλες τις τρέχουσες αρρύθμιστες οφειλές τους.

Επίσης θα στηριχθούν φορολογούμενοι που επλήγησαν από την πανδημία, οι οποίοι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και τους δόθηκε αναστολή πληρωμών έως τις 30 Απριλίου 2021 για τις δόσεις Μαρτίου- Ιουνίου 2020.

Οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν από τον Μάιο του 2021 και μετά, στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης.

2. Όλοι όσοι έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και έχασαν για οποιοδήποτε λόγο ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου- Σεπτεμβρίου 2020 μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Οκτώβριο του 2020.

Οι δόσεις που δεν κατέβαλαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση.

Επίσης όλοι όσοι έχασαν τη ρύθμισή τους από 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά και στους οποίους απαγορεύεται να ρυθμίσουν ξανά στις οφειλές τους, αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

3. Οφειλές στη φορολογική διοίκηση που προέκυψαν από καταπτώσεις δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 μηνιαίες δόσεις με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM