ΗΠΑ: Ο Τραμπ επέλεξε την συντηρητική Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επέλεξε την συντηρητική Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και η δικαστής Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ (GETTY IMAGES)
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ορίζει ως υποψήφια την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ο τρίτος μου διορισμός (στο Ανώτατο Δικαστήριο) και είναι μια υπέροχη στιγμή», είπε ο κ. Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Απόψε, έχω την τιμή να διορίσω μια από τις πιο λαμπρές και ταλαντούχες νομικούς της χώρας στο Ανώτατο Δικαστήριο» συμπλήρωσε, τονίζοντας την «ακλόνητη πίστη» του στο Σύνταγμα.

«Θα είσαι φανταστική» είπε απευθυνόμενος στην κ. Μπάρετ, η οποία στεκόταν στο πλευρό του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ προέβλεψε μια «ταχεία» έγκριση της υποψηφιότητας Μπάρετ από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία.

«Αγαπώ τις Ηνωμένες Πολιτείες και αγαπώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η κ. Μπάρετ σε σύντομη δήλωσή της, αποτίοντας φόρο τιμής στην Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Η κ. Μπάρετ, Καθολική 48 ετών, ορίστηκε από τον κ. Τραμπ στο 7ο Αμερικανικό Εφετείο του Σικάγο το 2017 και είναι γνωστή για τις συντηρητικές θρησκευτικές απόψεις της. Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν ισόβια θητεία.

Σε μια πρώτη του αντίδραση, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε τη Γερουσία των ΗΠΑ να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της κ. Μπάρετ πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου επιλέγονται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο ο διορισμός τους πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία.

Εφόσον η κ. Μπάρετ καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι συντηρητικοί δικαστές θα έχουν πλειοψηφία έξι έναντι τριών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ