Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε διαμαρτυρία σε ένα τεράστιο κλουβί ντυμένη «καναρίνι»

Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε διαμαρτυρία σε ένα τεράστιο κλουβί ντυμένη «καναρίνι» Facebook Twitter
0

Η Βίβιαν Γουέστγουντ ντύθηκε «καναρίνι» και μέσα από ένα τεράστιο κλουβί, το οποίο βρισκόταν στον αέρα, έξω από το Old Bailey στο Λονδίνο, διαμαρτυρήθηκε κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. 

Η 79χρονη Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας φόρεσε ένα κίτρινο κοστούμι συμβολικά για τα καναρίνια, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι ανθρακωρύχοι για να ανιχνεύουν δηλητηριώδη αέρια. «Αν το καναρίνι πέθαινε, όλοι έβγαιναν έξω. Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι σε ένα κλουβί και πρέπει να βγει. Μην τον εκδώσετε στην Αμερική», ανέφερε. 

Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε διαμαρτυρία σε ένα τεράστιο κλουβί ντυμένη «καναρίνι» Facebook Twitter
Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε διαμαρτυρία σε ένα τεράστιο κλουβί ντυμένη «καναρίνι» Facebook Twitter
Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε διαμαρτυρία σε ένα τεράστιο κλουβί ντυμένη «καναρίνι» Facebook Twitter
Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε διαμαρτυρία σε ένα τεράστιο κλουβί ντυμένη «καναρίνι» Facebook Twitter

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι το καναρίνι στο κλουβί, που έχει παγιδευτεί από ένα μεγάλο δίχτυ μακριά από το φως του ήλιου. Η σύλληψή του ήταν στημένη. Για το υπόλοιπο της ζωής του θα γίνει σύμβολο του τι θα σου συμβεί όταν τολμάς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Το να λες την αλήθεια δεν είναι έγκλημα», εξήγησε στους δημοσιογράφους. 


Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι έγκλειστος στη βρετανική φυλακή υψηλής ασφαλείας του Μπέλμαρς στο Λονδίνο και αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο για ακρόαση στις 7 Σεπτεμβρίου. Εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες για συνωμοσία και παραβίαση του νόμου για κατασκοπία, με συνολική ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 175 ετών.

Ο 48χρονος ιδρυτής των WikiLeaks κατηγορείται ότι συνωμότησε με την Τσέλσι Μάνινγκ, άλλοτε αναλύτρια της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, για να εξασφαλίσει ένα γιγαντιαίο πακέτο εμπιστευτικών στρατιωτικών εγγράφων το 2010, για τη δράση του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από Dazed/ Φωτογραφίες: EPA/NEIL HALL

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM