Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές

Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές Facebook Twitter
Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές
0

Η Ryanair κλείνει τη βάση της στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης Hahn, αφού οι Γερμανοί πιλότοι καταψήφισαν την εναλλακτική για τις περικοπές των μισθών τους.

Η εταιρεία δήλωσε σε υπόμνημα προς τους πιλότους ότι οι βάσεις της στα αεροδρόμια του Βερολίνου Tegel και του Ντίσελντορφ κινδυνεύουν επίσης να κλείσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αντίθετα, οι πιλότοι και τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της αποδοχής περικοπών στις αμοιβές τους, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες των θέσεων εργασίας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με εναλλακτικά μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων, κάτι που δυστυχώς θα σημαίνει κλείσιμο βάσεων και απολύσεις», σημειώνει η Ryanair σε υπόμνημα προς τους Γερμανούς πιλότους.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair συμφωνούν ωστόσο, σε προσωρινή περικοπή των αμοιβών τους για να διασωθούν ορισμένες από τις θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται δε ότι η Ryanair ανακοίνωσε τον Μάιο ότι πρόκειται να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε συνάψει συμφωνία με το σωματείο Unite, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του πληρώματος καμπίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ryanair δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στη Γερμανία.


Η γερμανική αεροπορική ένωση Vereinigung Cockpit, από την πλευρά της δήλωσε ότι «λιγότεροι από τους μισούς πιλότους ήταν υπέρ της αποδοχής» της συμφωνίας για την περικοπή μισθών.

«Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει ολόκληρη την κοινότητα των πιλότων στη Γερμανία», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προτεινόμενες περικοπές βασίζονται στα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα και επέμεινε ότι θα μπορούσαν να γίνουν «πολύ χειρότερα» τα πράγματα σε περίπτωση επανεμφάνισης του κορωνοϊού.

«Καταστήσαμε σαφές σε όλες τις διαπραγματεύσεις ότι εάν η ψηφοφορία δεν ήταν επιτυχής, τότε το επόμενο βήμα θα έπρεπε να είναι απολύσεις», ανέφερε σχετικά.

«Είναι παράξενο το γεγονός ότι η ένωση έδρασε ενάντια της συμφωνίας γνωρίζοντας καλά ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το κλείσιμο της βάσης και η απώλεια θέσεων εργασίας» κατέληξε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM