Αγία Σοφία: Σόου με χορευτές και τουρκικές σημαίες - 4 χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα

Αγία Σοφία: Σόου με χορευτές και τουρκικές σημαίες - 4 χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Σόου με χορευτές, οι οποίοι σε σημείο της παράστασης ανέμιζαν τουρκικές σημαίες, πραγματοποιήθηκε έξω από την Αγία Σοφία

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται πολυμελής ομάδα χορευτών, που έχουν ντυθεί με κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια, να εκτελεί χορογραφία ανήμερα της επετείου των τεσσάρων ετών από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η απόπειρα πραξικοπήματος συνέβη κατά τις βραδυνές ώρες της 15ης Ιουλίου και τις πρώτες πρωινές της 16ης Ιουλίου του 2016. Η ενέργεια φέρεται, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, να είχε ενορχηστρωθεί από ομάδα στρατιωτικών εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα 216 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 

Στα πλάνα που έχουν ληφθεί από drone φαίνονται οι χορευτές, με φόντο την Αγία Σοφία, να σχηματίζουν την τουρκική σημαία αλλά και συνθήματα για «τη νίκη της δημοκρατίας» (democracy zaferi). Κατά την παράσταση ακούγεται «επική» ορχηστρική μουσική ενώ το τελευταίο πλάνο εστιάζει στον τρούλο της Αγίας Σοφίας πριν αποκαλυφθεί ο Βόσπορος.  

Υπενθυμίζεται πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM