Σοβαρός τραυματισμός σέρφερ από καρχαρία στην Ανατολική Αυστραλία

Σοβαρός τραυματισμός σέρφερ από καρχαρία στην Ανατολική Αυστραλία Facebook Twitter
EPA
0

Ένας 36χρονος σέρφερ τραυματίσθηκε σοβαρά στην κνήμη από καρχαρία στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μία σειρά ανάλογων επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές ακτές.

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, έκανε σερφ κοντά στην ακτή του Σκοτς Χεντ, περίπου 490 χιλιόμετρα βόρεια από το Σίδνεϊ, όταν του επιτέθηκε ο καρχαρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Ο άνδρας φέρει τραύμα κάτω από το γόνατο του δεξιού ποδιού. Έχει έξι βαθιές σχισμές κι έχει χάσει πολύ αίμα», τόνισαν νοσοκομειακές πηγές από την ίδια περιοχή.

Οι αρχές βάσει των στοιχείων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ακριβώς σε ποιο είδος ανήκε ο καρχαρίας που επιτέθηκε στον σέρφερ.

Πρόκειται για την όγδοη παρόμοια επίθεση μέσα σε τρεις μήνες στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

Οι αρχές, για την προστασία του πληθυσμού, εξετάζουν μέτρα πρόληψης, όπως η χρήση τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων μέσων (drones) παρακολούθησης των ακτών και μίας «έξυπνης» γραμμής προειδοποίησης για την παρουσία καρχαριών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM