Ιαπωνία: Περιφέρεια απαγορεύει δια νόμου το outing σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Ιαπωνία: Περιφέρεια απαγορεύει δια νόμου το outing σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα Facebook Twitter
Ιαπωνία: Περιφέρεια απαγορεύει δια νόμου το outing σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα
0

Η κεντρική περιφέρεια του Mie της Ιαπωνίας σχεδιάζει να θεσπίσει διάταγμα που θα απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος σεξουαλικών μειονοτήτων, όπως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, προβλέποντας την απαγόρευση του outing.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, η διάταξη θα ορίζει επίσης την απαγόρευση της πράξης εξαναγκασμού αυτών των μειονοτήτων να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου τους.

Η τοπική κυβέρνηση του Mie, με πληθυσμό 2 εκατ. ατόμων,  θα συγκροτήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη συζήτηση κυρώσεων και άλλων ζητημάτων με στόχο τη θέσπιση νόμου μέσα στο οικονομικό έτος 2020.

Εάν θεσπιστεί, ο νόμος αυτός, θα είναι ο πρώτος του είδους του που θεσπίστηκε σε επίπεδο περιφέρειας στην  Ιαπωνία.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η περιφέρεια του Mie συνέταξε μια οδηγία για τους νομαρχιακούς υπαλλήλους να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τις σεξουαλικές μειονότητες.

Η διάταξη θα προβλέπει την αποδοχή των ανθρώπων που αποκαλύπτουν με ειλικρίνεια τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και παράλληλα την αποφυγή του αναγκαστικού outing.

Με τη θέσπισή του, η περιφέρεια Mie στοχεύει στην περαιτέρω υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Ο κυβερνήτης Eikei Suzuki είπε στις 3 Ιουνίου, πως «Θα ήθελα να κάνω αυτή την περιφέρεια ένα βιώσιμο μέρος για άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο».

Πρόσφατα, στη Νότια Κορέα, όταν ξέσπασε υπόθεση διασποράς του κορωνοϊού σε ένα νυχτερινό κέντρο όπου συγκεντρώθηκαν πολλές σεξουαλικές μειονότητες, οι άνθρωποι έκρυψαν την σεξουαλική τους ταυτότητά λόγω του φόβου διακρίσεων.

Κάποιοι απέφυγαν την εξέταση και αυτό εμπόδισε την διαδικασία ιχνηλάτησης των φορέων του ιού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων μπορεί να πλήξει την Ιαπωνία, η περιφέρεια του Mie στοχεύει στο να εξασφαλίσει ένα περιβάλλον, όπου οι σεξουαλικές μειονότητες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς σε συνεργασία με τους υγειονομικούς ελέγχους από δημόσια κέντρα και άλλους φορείς.

Τοπικό διάταγμα για την απαγόρευση του outing θεσπίστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία από την προαστιακή πόλη Kunitachi του Τόκιο τον Απρίλιο του 2018.

Η νομοθεσία ήρθε ως απάντηση σε μια υπόθεση του 2015, στην οποία ένας φοιτητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Hitotsubashi, δολοφονήθηκε στην πανεπιστημιούπολη, όταν συμφοιτητής του αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Με πληροφορίες της εφημερίδας mainichi.jp/Advocate

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM