Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

 

Στην καρδιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια ένας χώρος διαφορετικός από τους άλλους. Ο λόγος για τη Λέσχη Φίλων Κόμικς, σημείο συνάντησης για τους Αθηναίους (και όχι μόνο) φίλους των κόμικς. Ένας φιλόξενος χώρος όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε συζητήσεις για τους αγαπημένους του ήρωες, πίνοντας καφέ και ακούγοντας τις μουσικές επιλογές της παρέας! Ο πρόεδρος της λέσχης, Γιώργος Γεωργέλος, μας μιλά για το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα.

 

Πότε ξεκίνησε τη λειτουργία της η Λέσχη Φίλων Κόμικς;

Η λέσχη ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 και άνοιξε τον χώρο της στις 30 Μαΐου του ίδιου έτους.

 

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στη λέσχη;

Οι δραστηριότητες της λέσχης είναι ποικίλες και πάντα έχουν σχέση με τον πολιτισμό. Δημιουργήσαμε τη μοναδική ανοιχτή βιβλιοθήκη κόμικς (αριθμεί πάνω από 30.000 τεύχη), κάνουμε παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, αφιερώματα σε είδη κόμικς αλλά και δημιουργούς, προβολές ταινιών, διαλέξεις, σεμινάρια αρχαρίων, ειδικές εκδόσεις, προώθηση των κόμικς σε φορείς, διοργάνωση εκθέσεων, υποστήριξη δημιουργών, εκδοτών, καταστημάτων και πολλά άλλα.

 

Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

 

Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

 

Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

 

Στις 14 και 15 Απριλίου θα υποδεχθείτε στον χώρο σας τον θρυλικό Don Rosa για δύο signing sessions. Πώς ήρθατε σε επαφή μαζί του;

Ο Don Rosa μας γνώρισε από το Διαδίκτυο κι ενθουσιάστηκε με τη δουλειά που έχουμε κάνει και την αγάπη μας για τα κόμικς. Όταν, λοιπόν, του προτείναμε να έρθει, δέχτηκε με χαρά και μάλιστα βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Ο σεβασμός του για τους αναγνώστες της δουλειάς του είναι εξαιρετικός και ειλικρινά τον θεωρούμε, εκτός από μεγάλο καλλιτέχνη, αξιοθαύμαστο ως άνθρωπο.

 

Τα μελλοντικά σας σχέδια όσον αφορά τη Λέσχη Φίλων Κόμικς;

Είναι ατέλειωτα, είναι μεγάλα, είναι ανείπωτα! Όσο μένουμε ενωμένοι με τον ίδιο στόχο όλα γίνονται, όσο αδύνατα και αν φαίνονται. Ευχόμαστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να δείτε υπέροχα πράγματα από τη ΛΕΦΙΚ. Έως τότε, φροντίζουμε να το διασκεδάζουμε όσο περισσότερο γίνεται. Όπως λέει και το μότο μας: «Επειδή... τα κόμικς είναι πάθος».

 

 

Λέσχη Φίλων Κόμικς

Αγίας Ειρήνης 5, Μοναστηράκι 

www.lefik.gr

www.greekcomics.gr

Τηλ: 210 3318168