Ξεκίνησαν πολύ χαµηλόφωνα και ταπεινά σε υπόγεια και µικρά µπαρ και εξελίχθηκαν σε πάρτι µε 2.000 άτοµα που ξεφαντώνουν µε δυνατή µουσική και µπουγελώµατα µε µπογιές. Τα λευκά µπλουζάκια και τα φλούο χρώµατα που φωσφορίζουν στο σκοτάδι µετατρέπουν τη βραδιά σε ένα ξέφρενο πάρτι.

 

Στην Ελλάδα, τα πρώτα neon πάρτι έγιναν το 2011, στο υπόγειο του Bios, σε ένα σκηνικό πολύ sci-fi, µε τοίχους ντυµένους µε λευκό χαρτί και ατµόσφαιρα Polly Magoo. Τα πιτσιρίκια που µαζεύονταν µπουγελώνονταν µε πολύχρωµες µπογιές, χόρευαν και διασκέδαζαν µε την ψυχή τους. Ο µέσος όρος ηλικίας ήταν πολύ µικρός και το σκηνικό θύµιζε σχολικό πάρτι.

 

Σήµερα, τα neon πάρτι ξαναγίνονται µόδα από την all-star DJ οµάδα All Together Now. Οι βραδιές που ξεκίνησαν σαν ένα πάρτι µε φίλους σε µικρά µπαρ, όπως το 9, µαζεύουν πια 2.000 άτοµα και µετακόµισαν στο Gagarin.

 

 

 

«Η ιδέα στην αρχή ήταν να κάνουµε events σε πολλά µαγαζιά και να παίζουν όλες οι οµάδες µαζί, κάτι σαν τη Γιορτή της Μουσικής, αλλά λόγω πρακτικών δυσκολιών πήγε σε ένα µαγαζί, το Κ44» λένε τα παιδιά πίσω από τα πάρτι. «Από κει και πέρα, µπήκε και το neon στην υπόθεση. Από τότε, όλα τα Τogether Νow είναι neon. Είµαστε 4 οµάδες από DJs, οι STFU, YSP!WSY!, Not Sober και οι Les Animaux, ενώ έχει προστεθεί στην παρέα και το διαδικτυακό ραδιόφωνο Flippinradio.gr. Επίσης, στην παραγωγή συνεργαζόµαστε µε το K44».

 

Οι Les Animaux είχαν ήδη προϋπηρεσία µε τα χρώµατα και το neon. Πριν από τρία χρόνια είχαν κάνει κάποια neon πάρτι, τα οποία, ενώ είχαν δυναµική, δεν κατάφεραν να τα προωθήσουν. Έτσι, όλοι µαζί αποφάσισαν να τα εξελίξουν.

 

«∆εν δίνεις τόσο βάση στη µουσική» λένε. «Είναι ένα γεγονός που απευθύνεται σε πάρα πολύ κόσµο. Στην Αµερική και την Ευρώπη έχει τεράστια απήχηση. Γίνονται σε συναυλιακούς χώρους, όχι σε µπαρ. Βασικά είναι πάρτι µε concept. Πέρα από το ότι πάω για να ακούσω µουσική, θα πάω και για να µπουγελωθώ µε χρώµατα και να γίνω χάλια. Γενικά, έχει πολύ ωραία ατµόσφαιρα, επειδή διαµορφώνονται οι χώροι µε black light και το χρώµα που πετάς φωσφορίζει. Όταν γίνονταν σε µπαρ, έµπαινες στο µαγαζί, έπαιρνες τα χρώµατα και βαφόσουν µόνος σου. Τώρα υπάρχουν άνθρωποι στην είσοδο που βάφουν τον κόσµο με το που μπαίνει, και μέσα, όπου γίνεται η όλη φάση, πετάµε χρώµατα µε κουβάδες, νεροπίστολα και ό,τι βρούµε µπροστά µας. Χρησιµοποιούµε 400 λίτρα τη φορά και σε κάθε πάρτι ανεβαίνει ο αριθµός.

 

Μαζεύονται άτοµα μέχρι 25 χρόνων και µερικές φορές και γονείς. Το πιο παράξενο που έχει τύχει ήταν ένας πατέρας που έψαχνε κάποιον Μιχάλη σε ένα µαγαζί µε 1.700 άτοµα, δηλαδή τον γιο του, που ήταν 16. Είχαν έρθει µαζί και χάθηκαν. ∆εν ξέρω αν τον βρήκε τελικά! Στο Gagarin µια παρέα είχε φέρει και ένα 7χρονο κοριτσάκι και το είχαν στην πλάτη σε όλο το πάρτι. Είναι πολύ ωραίο να έχεις απήχηση σε διάφορες ηλικίες.

 

Στα πάρτι γίνεται πανικός, υπάρχει τρελός ενθουσιασµός. Ειδικά την ώρα που πετιέται το χρώµα. Όταν αρχίσουµε και πετάµε χρώµα, τρελαίνονται!

 

Για τα χρώµατα συνεργαζόµαστε µε την Paint Glow. Είναι η µεγαλύτερη εταιρεία που έχει neon και γενικότερα extreme effects σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα υδατοδιαλυτό χρώµα. Στην ουσία είναι σκόνη που διαλύεται σε νερό και είναι δερµατολογικά ελεγµένη. Βγαίνει από τα ρούχα µε το πλύσιµο. Εξαρτάται από την ποσότητα όµως. Αν ο άλλος φάει έναν κουβά στο κεφάλι, δεν πρόκειται να βγει. Τι χρειάζεται κάποιος για να έρθει; Μόνο ένα λευκό T-shirt!».