Επειδή τρώμε πολύ καλά

Επειδή τρώμε πολύ καλά Facebook Twitter
1

Σπονδή

Εστιατόριο βραβευμένο διεθνώς με 2 αστέρια Michelin και στο κυνήγι ενός τρίτου. Εκεί θα βρεις ό,τι καλύτερο μπορείς να φας στην Αθήνα σε δημιουργική κουζίνα υψηλού επιπέδου, με τα μεγάλα ονόματα των παγκοσμίου φήμης σεφ να εναλλάσσονται στο πέρασμα του χρόνου. Η εμμονή του ιδιοκτήτη Απόστολου Τραστέλη με την υψηλή ποιότητα διατηρεί την αδιαμφισβήτητη πρωτοπορία της Σπονδής ακόμα και στις δύσκολες εποχές.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7520658

Funky gourmet

Ξεκίνησε ως μία ομάδα πριβέ σεφ με πάθος για δημιουργική κουζίνα και εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα αθηναϊκά εστιατόρια. Ένα αστέρι Michelin και πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του σε προϊδεάζουν, αλλά την πραγματικότητα την ανακαλύπτεις στα πιάτα του. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, ιδιοκτήτες και σεφ, ακολουθούν τα διδάγματα της μαγειρικής σχολής του Φεράν Αντριά, αλλά αναζητούν και δικούς τους δρόμους. Φέτος, έχουν άλλον ένα λόγο να είναι υπερήφανοι, αφού η ιστοσελίδα Τrip Advisor τους έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727

Hytra

Εκεί όπου οι πιο προχωρημένες τεχνικές της παγκόσμιας μαγειρικής συναντούν την ελληνική παράδοση βρίσκεται η Hytra. Έχοντας περάσει εδώ και καιρό στον γαλαξία των αστεριών Michelin, προασπίζει με πάθος και διαρκώς το αστέρι που διαθέτει και δεν παύει να μας εκπλήσσει. Μια τριάδα από τους καλύτερους Έλληνες σεφ, ο Νίκος Καραθάνος, ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, φροντίζουν να κρατάνε ψηλά τη σημαία της γεύσης και στις δύο εκδοχές του εστιατορίου, την γκουρμέ και την καθημερινή Hytra.

Λεωφ. Συγγρού 107-109, 210 3316767

Aleria

Σε ένα εξαιρετικής αισθητικής και άψογα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό αρχοντικό ο Γκίκας Ξενάκης, από τη νέα γενιά των σεφ, μαγειρεύει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα ελληνική κουζίνα. Πάθος, φρέσκες ιδέες και καλή πρώτη ύλη φιγουράρουν στο μαγειρικό προσκήνιο. Ο Γκίκας εμπνέεται από τη γαστρονομική μας παράδοση και με διάθεση πειραματισμού που σιγοντάρεται από μοντέρνες τεχνικές παρουσιάζει πιάτα που εκφράζουν βαθιά νοστιμιά και φρεσκάδα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633

Botrini΄s

Ο Έκτορας Μποτρίνι, με βαριά οικογενειακή παράδοση στη μαγειρική, δεν αρκέστηκε στην εξαιρετική ιταλική κουζίνα που γνώρισε στο εστιατόριο του πατέρα του στην Κέρκυρα. Ο ίδιος προχώρησε πολλά βήματα παραπέρα την τεχνική, την προσέγγιση των συνταγών, την ευρηματικότητα και την οπτική παρουσίαση των πιάτων. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του βάζει τη δική του σφραγίδα στην αθηναϊκή αλλά και, γιατί όχι, στην παγκόσμια εστίαση.

Βασιλέως Γεωργίου Β' 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323-4

Tudor Hall

Επανήλθε μετά από μια περίοδο απουσίας στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, δικαιολογώντας απόλυτα με τη λάμψη του τον χαρακτηρισμό του ως μεγάλου ελληνικού εστιατορίου. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σεφ, φτιάχνει μια κουζίνα με μνήμες ελληνικής υπαίθρου αλλά και επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Ο ίδιος την ονομάζει αστική ελληνική κουζίνα. Στην πράξη μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα μαγειρεμένα με άψογη τεχνική, που ταυτόχρονα δίνουν μαθήματα αληθινής νοστιμιάς.

Ξεν. King George, Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 210 3222210

GB Roof Garden

Στην κορυφή του πιο εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου, το GB Roof Garden σε κερδίζει τόσο με τη θέα του, σαν βγαλμένη από καρτ ποστάλ, όσο και με την κουζίνα του, που ακολουθεί τη σοφία της μεσογειακής μαγειρικής. Ο Αστέριος Κουστούδης, από τους πλέον καλούς εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων δημιουργικών σεφ, μαγειρεύει με την ψυχή του. Τα πιάτα του μοσχοβολούν από τα αρωματικά της ελληνικής γης και τηρούν τις ισορροπίες των φρέσκων ποιοτικών υλικών.

Ξεν. Μεγάλη Βρετανία, πλατεία Συντάγματος, 210 3330000

Vezene

Είναι το πιο επιτυχημένο, εμπορικά και ποιοτικά, άνοιγμα των τελευταίων τριών ετών στην αθηναϊκή εστίαση. Ο Άρης Βεζενές, μεταφέροντας το εστιατόριό του από το Μεγανήσι στο κέντρο της Αθήνας, κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα σε δύσκολες εποχές. Όπλα του η εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη και ο τρόπος που της συμπεριφέρεται, οι μαγειρικές τεχνικές, οι έξυπνες προσεγγίσεις του στην κουζίνα και η ικανότητά του να βγάζει πραγματικά νόστιμα πιάτα. Με ό,τι και αν καταπιαστεί, στέικ, πίτσα, μπέργκερ, θαλασσινά, ζυμαρικά ή παγωτό, το φτιάχνει μ' έναν τρόπο που σου προκαλεί εθισμό.

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, 210 7232002

Cash

Στην κομψή σάλα του αισθάνεσαι να ζωντανεύουν οι σελίδες με τα κοσμικά. Το μπαρ του με τα πιο απίθανα κοκτέιλ είναι πόλος έλξης των βορείων προαστίων. Η κουζίνα του από αυτήν τη σεζόν ανοίγει ένα καινούργιο, νόστιμο κεφάλαιο στη γαλλική γαστρονομία. Ο έμπειρος σεφ Γιάννης Παρίκος μαγειρεύει με ποιοτικά υλικά και παρουσιάζει πιάτα με γαλλική προσέγγιση και νεωτεριστική διάθεση.

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι, 212 1004772

Matsuhisa Athens

Το φημισμένο εστιατόριο που σε μυεί με τον καλύτερο τρόπο στη fusion γιαπωνέζικη κουζίνα του εμπνευσμένου και τελειομανή σεφ Nobu Matsuhisa. Η φρεσκάδα των ποιοτικών υλικών και ο σεβασμός στη χρήση τους συναντά τη λατινοαμερικάνικη παράδοση. Αυτό που ξεχωρίζεις αμέσως στα πιάτα είναι ότι «μοιάζουν απλά, κι όμως είναι αυτή η λιτότητα που τα κάνει πλούσια», όπως είχε πει ο Τζόρτζιο Αρμάνι, φανατικός λάτρης της κουζίνας του Nobu.

Ξεν. Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8960510

Διάφορα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Εγω γιατι διαβαζω 10 ?Σιγουρα παντως αν ειχαμε 70 ευρω το λιγοτερογια να ξοδεψουμε στα προαναφερθεντα εστιατορια θα αγαπαγαμε ολο το κοσμο, οχι μονο την Αθηνα!