Όσοι έχουν βρεθεί σε live τους το περιγράφουν ως ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο φίλους. Η φετινή εμφάνιση των Pet Shop Boys στην Πλατεία Νερού του Φαλήρου θα είναι ακριβώς αυτό: ένα πάρτι, όπου όλοι ξέρουμε ποιοι θα βρίσκονται στο κοινό, τι ακριβώς θα ακούσουμε και πόσο όμορφα θα περάσουμε.

 

Αυτό φυσικά δεν στερεί το στοιχείο της έκπληξης: το νέο άλμπουμ, «Electric», του εμβληματικού ντούο της βρετανικής synthpop σκηνής θα είναι διαθέσιμο επίσημα μία μέρα πριν από τη συναυλία και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία, μια και τα πρώτα δείγματα προμηνύουν επιστροφή σε πιο «σκληρό» ηλεκτρονικό ήχο, ύστερα από την ποπ ανθολογία των τελευταίων ετών. Γιατί οι Neil Tennant και Chris Lowe είναι ικανοί να μας εκπλήσσουν ακόμα, παρά τα τριάντα χρόνια καριέρας, τα δώδεκα στούντιο άλμπουμ και τα αμέτρητα γαλόνια ιδρώτα που έχουν χυθεί στις εμφανίσεις τους.

 

Απομένει να δούμε ποια εξτράβαγκαντ τεχνάσματα θα έχουν σκαρφιστεί αυτήν τη φορά, τόσο για την εικόνα όσο και για τη συνολική παρουσία τους, εάν μπορούν να κάνουν ακόμα massive hits όπως πρόσφατα, το 2009, με το «Love Etc.», και αν η αβίαστη και ειλικρινής ενέργειά τους είναι ακόμα τόσο επιδραστική σε όσους τους αγάπησαν.