Ξημερώματα Κυριακής, 2:36 π.μ., Gay Romeo, το πιο δημοφιλές site γνωριμιών μεταξύ γκέι. Ευρώπη: χρήστες online: 53.700, Ελλάδα: 1.625, Αθήνα: 907. «Είναι ακόμα νωρίς. Με το που επιστρέφουν από τα μπαρ αρχίζει η κίνηση. Αύριο αργία, δεν έχουν πρόβλημα να ξενυχτήσουν», μου λέει ο Ορφέας, 29 χρόνων, που σεξουαλικά αυτοχαρακτηρίζεται «top only», δηλαδή αποκλειστικά ενεργητικός. Μπαίνουμε σε μερικά προφίλ να δούμε τι ζητάνε από τους υποψήφιους παρτενέρ τους.

 

Ένας vers, δηλαδή ενεργοπαθητικός: «Παντρεμένοι και γυμνασμένοι είναι plus +++++», ενώ ένας άλλος btm, δηλαδή παθητικός bottom, ζητάει να είναι ο άλλος προνομιούχος και στον «ρόλο» δηλώνει παθητικός, αλλά στο «πρωκτικό σεξ» ενεργητικός. Λίγο μπερδεμένα δεν είναι εδώ; Ο Ορφέας εξηγεί ότι για πολλούς οι ρόλοι δεν έχουν σημασία, αλλά ό,τι φέρουν η στιγμή και η αύρα του άλλου. Υπάρχει περίπτωση, βέβαια, και να μην ξέρουν κάποιοι τι τους γίνεται, γιατί αλλιώς πώς εξηγείται το γεγονός ότι σε αρκετά προφίλ παρατηρώ το σχόλιο «να ξέρεις τι θέλεις». Οι φωτογραφίες τους είναι αληθινές;

 

«Ειδικά τα νέα παιδιά βάζουν αληθινές και πρόσφατες φωτογραφίες. Αν δεν έχεις, πάντως, φωτογραφία ή δεν είσαι διατεθειμένος να στείλεις, δεν πρόκειται να βρεις κανέναν». Κύριο σχόλιο σε προφίλ: «Έλεος πια, φτάνει τόσα ψέματα, υπάρχει κανένας σοβαρός εδώ μέσα;». Δηλαδή δεν μπαίνουν σοβαροί άνθρωποι εδώ μέσα, Ορφέα;

 

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι, αλλά έχει πολλά τσουλιά που στέλνουν τελείως χυδαία μηνύματα, του τύπου "θέλω να με ξεσκίσεις τόπαρέ μου τώωωωωωωωρα", αλλά ξέρεις ότι έχουν στείλει το ίδιο σε άλλους δέκα συγχρόνως. Ιδίως αν απαντήσεις και αρχίσουν τις σαχλές ερωτήσεις "τι κάνεις; Πόσο τον έχεις;" ή αργούν να απαντήσουν γιατί μιλάνε ποιος ξέρει με πόσους, είναι αργόσχολοι και σπαταλούν τον χρόνο σου. Αν κάποιος θέλει πραγματικά, είναι άμεσος, αν δεν έχει φωτογραφία αναρτημένη στο προφίλ του, στέλνει μια in private και αμέσως μετά στο κινητό».

 

Και λένε όλοι την αλήθεια; «Αν δηλώνουν top και ψάχνουν top, είναι γιατί παίζει πολύ το top to top παιχνίδι, το ξεκαύλωμα. Εγώ ένα βράδυ βρέθηκα σε λουξ ξενοδοχείο με υπασπιστή ενός πρωθυπουργού σε επίσημη επίσκεψη. Ήταν καρα-γυμνασμένος, αλλά τελείως btm. Έκανε σαν λυσσάρα στο κρεβάτι».

 

Γιατί αυτή η επιμονή στους str8 looking αρρενωπούς; «Γιατί θέλεις να πηδήξεις έναν ωραίο τσολιά, όχι τη μαμά σου. Πάντως, εκείνοι που γράφουν "να είσαι πάνω απ' όλα άντρας" ή "μην ξεχνάς ότι φοράς παντελόνια" είναι οι πιο ξεκωλιάρηδες btm». Τελικά, το Gay Romeo είναι το ψωνιστήρι της νέας εποχής; «Είναι γρήγορο κι εύκολο. Στα μπαρ δεν ψωνίζονται πια, είναι για την παρέα. Το Gay Romeo, παρόλο που είναι κρεοπωλείο, λειτουργεί υπέροχα. Εγώ έκανα δεσμό μέσα από εδώ».

 

— Χ.Π.