Είναι αυτοδίδακτη. Παρότι δεν έχει κάνει μουσικές σπουδές, η Νalyssa παίζει, εκτός από θέρεμιν, ακορντεόν, πλήκτρα και κιθάρα. Και φυσικά τραγουδάει.

Τον πρώτο της δίσκο τον έφτιαξε μαζί με τον φίλο της Spir στο φοιτητικό του δωμάτιο στην Πάτρα και το αποτέλεσμα ήταν δέκα κομμάτια που συνδυάζουν το post punk, τη φολκ, τη synth pop και την ψυχεδέλεια. Με ανάλογο DIY τρόπο φτιάχτηκε και το συλλεκτικό layout του CD από την αρχιτέκτονα και κολλητή της Κάκια Κωνσταντινάκη κι έτσι διανέμεται τώρα και ο δίσκος. Από χέρι σε χέρι, αλλά και δωρεάν μέσα από το site της.

Πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς νέα μουσική είναι οι φίλοι και το διαδίκτυο - άλλωστε, «Nalyssa» ήταν πάντα το όνομα του ηλεκτρονικού της εαυτού. Η σκηνή είναι το μόνο μέρος στο οποίο δεν ντρέπεται διότι νιώθει απόλυτα μόνη, ενώ ιδανικά θα ήθελε να παίξει σε πολλά και διαφορετικά μέρη (πλατείες, θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους). Έχει ήδη πολλά νέα τραγούδια μέσα στο κεφάλι της και περιμένει να έρθει η στιγμή που θα γράψει τον επόμενο δίσκο της. Εξάλλου, ήδη συζητάει μια συνεργασία με την εταιρεία Inner Ear.

«Μου αρέσουν το ρετρό, το μετρό, ο χριστούλης, η όμορφη ποπ, η ομορφιά εν γένει, η τσιπούρα και οι κέδροι. Είμαι πεπεισμένη πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αλλά τα πάντα είναι σχετικά», λέει η ίδια. Τα live της μπάντας Nalyssa Green Quartet, που συστάθηκε με σκοπό να αποδίδει τα τραγούδια της Νalyssa, πλαισιώνουν επί σκηνής ο Bagg (Lumiere Brother) στα τύμπανα και ο Stam (Flakes) στην ηλεκτρική κιθάρα και το μπάσο και η Danai Eco στα πλήκτρα.