1. Ποδηλάτες: Δώστε λωρίδα στους ποδηλάτες γιατί έχουν γίνει πολλοί και θα προκαλέσουν επανάσταση με τα πετάλια. Σύλλογοι ξεπετάγονται από παντού και διοργανώνουν κάθε λίγο και λιγάκι μια ποδηλατοδρομία (... μέχρι και γυμνοί). Podilates.gr, λόκαλ και άλλοι πολλοί μετέτρεψαν το ποδήλατο από ένα μποέμ σύμβολο σε ένα αξιοπρεπές όχημα μετακίνησης. Αυτό που είναι δηλαδή.

2. Guerrilla Gardeners: Έσκασε το trend κάποια στιγμή πέρυσι. Πάμε και φυτεύουμε όπου βρούμε χώμα ώστε να κάνουμε την πόλη ομορφότερη. Δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση όπως στο εξωτερικό, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και δεν σταματάμε να πιστεύουμε ποτέ.

3. Βloggers: Διοργάνωσαν, 'κάναν, 'ράναν μέσω διαδικτύου και δημιούργησαν το δικό τους κίνημα που δραστηριοποιείται είτε ψηφίζοντας τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς είτε βγάζοντας τον κόσμο έξω για τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα.

4. DIY: «Diy or Die» τραγουδούν οι φίλοι μας οι The Callas. Το «κάν' το μόνος σου» επικράτησε παντού. Βιβλία, CD, σιφονιέρες, έπιπλα, ποδήλατα, βραχιόλια, τσάντες, σπίτια, αμάξια και πάει λέγοντας. Do it yourself λοιπόν και γέμισε ο κόσμος από καλλιτεχνήματα και από... φτωχότερους «καλλιτέχνες».

5. Εναλλακτικοί: Οι νέοι mainstream. Αγκάλιασαν το κέντρο, ταξίδεψαν στο Βερολίνο, ξέρουν και τα B Sides των Zebra Tracks και έχουν κάνει την ανάγκη τους σε όλες τις τουαλέτες του bios. Οι ίντιδες σήμερα είναι οι νέοι τρέντιδες.

6. Green's: Η οικολογία, λογικά και παράλογα, είναι το απόλυτο trend της δεκαετίας οπότε και όποιος ανακυκλώνει μπικουτί μπορεί να φτιάξει τη δική του τάση, αφού υπηρετεί την «ιερή αγελάδα» των zeroes.

7. Οι «Nivo»: Οπαδοί του γνωστού τραγουδιστή. Οι Αθηναίοι 50cent. Κάπως δυνατοί, κάπως ριζοσπαστικοί, κάπως «τα ρούχα μου στοιχίζουν όσο το ενοίκιό σου», κάπως «πηδώ 3 το πρωί, 4 το απόγευμα και 7 το βράδυ» και το «γαμώ τα υπουργεία σας» πνίγεται μέσα στον άκρατο καταναλωτισμό.

8. Οι Βαμπς: Νέο φρούτο ελέω Twilight, True Blood και λοιπών συμπαθητικών ψυχαγωγιών με αιμοδιψή στοιχεία. Η πρόοδος των emo. Εκτός από το ότι γουστάρουν τον Πάτινσον όπως οι βρικόλακες το αίμα, δεν έχουμε άλλες ενδείξεις για την ψυχοσύνθεσή τους.

9. Skateboarders: Διαχρονική τάση που βρήκε περισσότερους οπαδούς την τελευταία δεκαετία. Ζακέτα με ζιπ, στενό παντελόνι με υπερβολικό φάρδος στον καβάλο και ώρες αμέτρητες στην πλατεία με τη σανίδα. Μετά το skate ανά χείρας και μπαρότσαρκα.