Αφορμή για μικρά ταξίδια με λεωφορείο σε γειτονιές της Αθήνας. Σαββατοκύριακα στον Κορυδαλλό, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Πεδίο του Άρεως. Γειτονιές μιας διαφορετικής Αθήνας. Φτηνή διασκέδαση σε πράσινους κήπους με ψιλό χαλίκι. Γρανίτες, παγωτό κασάτο, κανταΐφια.

Πράσινοι, μπλε, κόκκινοι προβολείς φωτίζουν το τσιμεντένιο πάλκο. Ζωγραφιστοί φοίνικες για πλάτη σκηνικό. Ορχήστρες με λίγο φάλτσα τα σαξόφωνα και τις κορνέτες. Μαράκες για το ρυθμό. Λαμπεροί κονφερασιέ με σαχλά ανέκδοτα που όμως αρέσουν.

Ταχυδακτυλουργοί με καπέλα που βγάζουν ισχνούς λαγούς. Τραγουδιστές φιρμάτοι και νέα ταλέντα. Ντουέτα κωμικά από ηθοποιούς επιθεώρησης. Καντσονέτες και μεξικάνικα τρίο με ατελείωτες κορώνες. Πρώτα συγκρατημένα γαλλικά στριπτίζ. Μπαλέτα σε χορογραφίες τύπου Μονμάρτης. Τοπικά καλλιστεία τέλος καλοκαιριού.

Δίπλα στην Ελλάδα του λαϊκού τραγουδιού, δίπλα στην Ελλάδα του Μίκη και του Μάνου, δίπλα στην Ελλάδα του Κακογιάννη και του Κούνδουρου, τα Αναψυκτήρια του Οικονομίδη και του Όμηρου Αθηναίου, του Πατέτσου, της Νινής Ζαχά, του Κανακάκη και του Καστρινού, του τρίο Καντσόνε και των Λος τρες Ντιαμάντες, του Πιέρο Λοβάτι, της Μάριον Σίβα και του Λαβράνου, του Ρουχωτά και της Τζένης Βάνου, του Βογιατζή και της Λάουρα.

Αναψυκτήρια του καλοκαιριού της Αθήνας. Αναψυκτήρια μιας αγαθής διασκέδασης. Αναψυκτήρια για τον Διονύση και για μένα. Σχεδιάζοντας το Χάπυ Νταίη αυτή την αίσθηση προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στις γιορτές της Μακρονήσου.