«Αυτό που κάνουν οι Erasers δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Είτε κάνουν στο δρόμο πράγματα, είτε στο Ίντερνετ, είτε παραστάσεις, είτε ηχητικές εγκαταστάσεις» λένε οι ίδιοι συστήνοντας την ομάδα. «Στο Σχολείον παρουσιάζουμε έναν τριήμερο οπτικοακουστικό κύκλο με κάτι που είχαμε δοκιμάσει αρχικά, γιατί με τα συγκεκριμένα συγκροτήματα που συμμετέχουν πάντα κάνουμε δοκιμές. Δεν δίνουμε κάποια τελειοποιημένη φόρμα στα πράγματα. Και σε σχέση με το κοινό και σε σχέση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι μία επιλογή».

«Έχουμε συστήσει μία καινούργια εταιρεία που λέγεται Audiovisual Alphabet, γιατί ουσιαστικά ψάχνουμε για ένα καινούργιο οπτικοακουστικό αλφάβητο, και το Τhe Wave είναι το πρώτο project αυτής της εταιρείας» λένε. «Εκμεταλλευόμαστε την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που σου δίνει για να φτιάξουμε οπτικοακουστικές αφηγήσεις. Το Τhe Wave είναι μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε με το δικό μας τρόπο μια μεγαλύτερη θεατρικότητα. Το κεντρικό θέμα είναι οι μετανάστες. Έχουμε πάρει συνεντεύξεις από οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα κείμενα ως πρώτη ύλη για την performance. Ουσιαστικά έχουμε συλλέξει εμπειρίες και ιστορίες από ανθρώπους που έφυγαν από κάποιους τόπους και ήρθαν στην Ελλάδα και μας διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους απ' το ταξίδι. Υπάρχει και το θέμα του αποκλεισμού, απλά οι μετανάστες είναι ένα παράδειγμα. Ο αποκλεισμός έχει πάρα πολλές μορφές, έτσι κι αλλιώς. Ο ένας αφηγητής ήταν στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Βαγδάτη όταν τον βασάνισαν, και περπάτησε 40 μέρες για να φτάσει εδώ. Τα κομμάτια της ιστορίας θα ακούγονται σε πρώτο πρόσωπο, αλλά όχι από τον ίδιο το μετανάστη, και θα είναι παρουσιασμένα με τον τρόπο των Erasers, που δεν είναι γραμμικά αφηγηματικός. Κι επειδή είναι κοινωνικό και πολιτικό το θέμα, δεν θα έχει διδακτικό χαρακτήρα. Θα έχει πολύ μεγάλη αμεσότητα».

Μιλούν για την performance που έκαναν πρόσφατα στο Λονδίνο, στο London Bridge, στις στοές που έχει μια θεατρική ομάδα εδώ και κάμποσα χρόνια και κάνουν χάπενινγκς. «Λάβαμε μέρος σε ένα multimedia site specific με performances και installations. Παρουσιάσαμε ένα live video istallation και τώρα πάμε στη Γενεύη, σε ένα audiovisual festival. Έχουν αρχίσει να γίνονται φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική που έχουν να κάνουν με εικόνα, αν και τα περισσότερα performances είναι VJ, δεν έχουν σχέση με αυτό που κάνουμε εμείς. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που κάνουν κάτι παρόμοιο. Το live cinematics αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή κατηγορίες πραγμάτων σε ζωντανό χρόνο, ένα βιβλίο του Philip Dick δηλαδή...».