Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΛΩΝ

ΣΤΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Το λουρί και η γκιλοτίνα

Οι διαπιστώσεις του Νίκου Γκαργκάνα θυμίζουν συχνά Μαρία Αντουανέτα. Το περίφημο «αφού δεν έχουν ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;» έχει μια αναλογία με το «επειδή αυξήθηκε η τιμή στα ραπανάκια δεν σημαίνει ότι υπάρχει ακρίβεια στην αγορά. Για ποια ακρίβεια του ευρώ μιλάμε;».
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #111
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Υπουργός Real Estate

Στον Γιώργο Σουφλιά ταιριάζει το παρωνύμιο «Μπετονιέρας». Έχει εθισμό στο τσιμέντο, κάτι που ίσως αποδίδεται στην ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού. Μια ιδιότητα την οποία φέρει με παλιομοδίτικο τρόπο, με τη νοοτροπία «ε ρε αδελφάκι μου, θα σου χτίσω εγώ τετραγωνικά».
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #110
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Γείτονες σε απόγνωση

Αν μη τι άλλο, είμαστε χουβαρντάδες. Και δρόμο θα τους φτιάξουμε, και από την ανεργία θα τους βγάλουμε, και ελεύθερα θα μπαινοβγαίνουν στα σύνορα. Η Ντόρα Μπακογιάννη επιμένει στα περί καλής γειτνίασης με τη Νέα, Μέσα, Άνω, Πέρα, Δώθε Μακεδονία και συμπεριφέρεται ανάλογα.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #109
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Ακούω φωνές

«Όποιος λέει ότι ξέρει τι θα βγάλει η κάλπη είναι βλαξ». Η άποψη του Κικέρωνα διατυπώθηκε πολύ πριν οι δημοσκοπήσεις γίνουν επιστήμη. Κατά τα άλλα, το πολιτικό σκηνικό δεν έχει αλλάξει έκτοτε. Η εφταμηνίτικη κυβέρνηση παραμένει απαθής στις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, για φίμωση της δικαιοσύνης, για σκάνδαλα.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #108
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Super Idol

Όπως η Βέφα Αλεξιάδου, έτσι και ο Άνθιμος είναι ένας άμισθος παίκτης των μίντια. Μια απλή διασημότητα που θέλει να γίνει σταρ. Στον αντίποδα, ο Ιερώνυμος κερδίζει το σεβασμό πιστών τε και πόρνων.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #107
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Κενόν μήνυμα

Η πολιτική μολύνει. Όσοι ανέλαβαν κυβερνητικά αξιώματα θεωρούνται ύποπτοι και «μεταχειρισμένοι», εξού και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διορίζει νέα πρόσωπα. Φρεσκότερος όλων ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, νέος εκπρόσωπος Τύπου, που αν και δεν είναι παιδαρέλι (48 ετών), συγκαταλέγεται στους «νέους» του κινήματος.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #106
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Τσιγάρο-Υγεία: 1-0

Όταν ζεις σε μια χώρα όπου από τις βρύσες στάζει χρώμιο, όπου είναι λογικό να πηγαίνεις μέχρι τη γωνία με το αμάξι, όπου τα φυτοφάρμακα έχουν γίνει κύριο συστατικό της διατροφής, το τσιγάρο μας μάρανε; Ακούγεται σαν γκρίνια πολυτελείας.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #105
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Η Πολυάννα

Η πλειονότητα των Ελλήνων ανήκει στην πλευρά των απεργών. Έτσι, αν συνεχιστούν οι αγώνες και τις επόμενες μέρες, δεν έχουμε παρά να τις αντιμετωπίσουμε θετικά. Για όσα δεν επιδέχονται τη μέθοδο της «Πολυάννας με το μυστικό της ευτυχίας», απλά θα κάνουμε υπομονή.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #104
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ «Ευημερία»

Για τους συνδικαλιστές υπάρχει πρόβλημα: Οι εχθροί είναι δύο. Πέρα από μέτωπο εργοδοσίας/κυβέρνησης, υπάρχει και η πλεμπάγια των ψευδαισθήσεων.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #103
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Γάμος '08

Ανασύρθηκε το ξεχασμένο νομοσχέδιο για την εκτός γάμου συμβίωση. Τα ζευγάρια θα επισημοποιούν τη σχέση τους στην εκκλησία, στο δημαρχείο ή στο συμβολαιογράφο. Τρεις επιλογές. Όχι βέβαια για όλους.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #102
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Νεροπίστολα

Η ελεύθερη δημοσιογραφία του διαδικτύου είναι όπλο. Ένα περίστροφο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της δεσπόζουσας τάξης, αλλά να στραφεί και ενάντια εκείνου που οπλοφορεί.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #101
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Ανεξάρτητο Κόσοβο

Ένα νέο μουσουλμανικό κράτος που φυτεύεται στην καρδιά της Ευρώπης δεν είναι κάτι θεαματικό για να μας ταρακουνήσει. Άλλωστε το θέμα περνά στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης - δεν υπάρχουν ακρωτηριασμένα παιδάκια για να τους στείλουμε γάλατα και παρακεταμόλες.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #100
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Ορθόδοξα είδωλα

Φαίνεται πως η Εκκλησία δεν θέλησε να διαχωρίσει το δημόσιο από το ιδιωτικό. Φαίνεται πως είναι χρήσιμο να υπάρχουν είδωλα στους κόλπους της. Για να γίνεις όμως είδωλο πρέπει να διαθέσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου προς βορά - πάντα με τη συναίνεση του περίγυρου.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #98
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Έγκλημα χωρίς τιμωρία

Διάγουμε περίοδο ατιμωρησίας με ελαφρά τραβήγματα στο αφτί. Οι κυρώσεις υπάρχουν μόνον για όσους είναι στην απέξω - έστω κι αν προσπαθούν να εισδύσουν στο μεγάλο φαγοπότι. Μέχρι στιγμής ουδείς τιμωρείται, πλην της συμβασιούχου που προφυλακίστηκε για πίπες και υπόνοιες.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #96
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ An ordinary man

Ο Βασίλης Μαγγίνας είναι γνήσιο τέκνο της κοινωνίας την οποία κυβερνά. Βολεύεται όπως μπορεί, και λέει λαμογιές όταν τον πιάνουν στα πράσα. Είναι ένας απλός Βασίλης - όχι ο Άγιος Βασίλης!
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #92
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Τόπο στα νιάτα

Ο Αλέκος Αλαβάνος ετοιμάζει την πιο γενναιόδωρη πολιτική χειρονομία της μεταπολίτευσης. Ποιος άλλος άφησε το θώκο προκειμένου να περάσει μπροστά μια άλλη γενιά;
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #91
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Γύρω γύρω όλοι

Ο Γιάννης Μανώλης λειτουργεί ως το αλεξικέραυνο του Καραμανλή. Αντί να ασχολούμαστε με την ουσία, σε κάθε κρίση ασχολούμαστε με την κορνίζα, όχι με την εικόνα.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #90
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ Τα κονδύλια του Μιχάλη Λιάπη

Ποιος υπουργός Πολιτισμού είπε τα εξής: «Θεωρώ ότι η πολιτιστική δημιουργία οφείλει να είναι εξωστρεφής, να βγαίνει στην κοινωνία. Να παρεμβαίνει όσο πιο δυναμικά γίνεται. Να μην κλείνεται σε μικρά δωμάτια. Να μην περιχαρακώνεται. Να μην αφορά τους λίγους αλλά τους πολλούς».
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #89
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου είναι σαν τη χλωρίνη Κλινέξ. «Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε». Η νίκη του ήταν καθαρή. Τον θέλει η επικράτεια, και είναι λογικό.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
ΤΕΥΧΟΣ #88
<
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή