Erwin Blumenfeld
Erwin Blumenfeld

 

(+ το καθημερινό STARFAX)

 

Κριός

Η περίοδος της ερωτικής αδράνειας φτάνει στο τέλος της χάρη σε μία νέα συναρπαστική γνωριμία που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τον εαυτό και τις ανάγκες σας. Επιτέλους, σας δίνεται η ευκαιρία να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα δώσουν καινούργιο νόημα στην καθημερινότητά σας και θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε ως προσωπικότητες. Ένα ειδύλλιο δεν είναι απαραίτητο να σας οδηγεί στον γάμο για να αποβεί χρήσιμο. Πάρτε ό,τι πολύτιμο μπορείτε να πάρετε και μην υπεραναλύετε τα πάντα. Ο Κρόνος σταθεροποιεί τα επαγγελματικά σας και σας δίνει την απαιτούμενη ώθηση να διεκδικήσετε περισσότερα, τηρώντας πάντα ένα εύλογο μέτρο. Προσοχή σε ζητήματα ευθύνης, μη διαχειριστείτε με ελαφρότητα ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται το συμφέρον περισσότερων ανθρώπων. Οι Καρκίνοι σας βλέπουν αρκετά ανταγωνιστικά, φροντίστε να μην τους δώσετε αφορμές να σας πολεμήσουν.

 

Ταύρος

Καιρός να αναθεωρήσετε μερικές απόψεις σας, αν δεν θέλετε να σας προσπεράσουν οι άνθρωποι που σημαίνουν για σας περισσότερα απ' οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Κάθε σχέση συνεπάγεται ορισμένους συμβιβασμούς, Ταύροι, και τώρα αρχίζετε να το καταλαβαίνετε. Μετά τις έντονες συναισθηματικές εκρήξεις της προηγούμενης εβδομάδας, η Αφροδίτη σας βοηθάει να αποδεχτείτε ορισμένες καταστάσεις ως έχουν και να προσαρμοστείτε σ' αυτές διπλωματικά, χωρίς να προσπαθήσετε να τις φέρετε στα μέτρα σας με το ζόρι. Τα ερωτικά σας σταθεροποιούνται σε μεγάλο βαθμό τώρα, αλλά είναι στο χέρι σας να τα κατοχυρώσετε και σε βάθος χρόνου. Εμπιστευτείτε την κρίση των Ζυγών, απ' όποια θέση κι αν σας δίνουν τη συμβουλή τους. Ξέρουν καλά τι σας λένε και καλά θα κάνετε να τους ακούσετε, ακόμα κι αν δεν τρέφετε και τα καλύτερα αισθήματα γι' αυτούς. Σε καλή πορεία τα οικονομικά σας.

 

Δίδυμος

Οι ισορροπίες των διαπροσωπικών σας σχέσεων διαταράσσονται με σφοδρότητα αυτές τις μέρες, χωρίς να το περιμένετε. Ειδικά αν βρίσκεστε σε σταθερή ερωτική σχέση, θα πρέπει να υπερπηδήσετε κάμποσα εμπόδια, αν θέλετε να τη διατηρήσετε στο ακέραιο. Το βασικό σας πρόβλημα είναι η επικοινωνία και το timing, γι' αυτό όλες σας οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη σωστή συνεννόηση την πιο κατάλληλη στιγμή. Μην αναβάλλετε πράγματα που πρέπει να συζητήσετε τώρα και μην ανοίξετε συζητήσεις που όλα δείχνουν πως πρέπει να γίνουν αργότερα. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, καλύτερα να επιλέξετε τον ασφαλή δρόμο, που δεν θα σας βάλει σε άγνωστες και περίπλοκες περιπέτειες. Δεν σας συμφέρει να αμφισβητήσετε τώρα τα πρόσωπα που σας ασκούν εξουσία, όσο κι αν διαφωνείτε με τις πρακτικές που χρησιμοποιούν. Μείνετε κοντά στην οικογένεια με κάθε κόστος.

 

Καρκίνος

Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας, Καρκίνοι, γιατί το πιθανότερο είναι ότι οι φανταχτερές προσδοκίες σας θα διαψευστούν. Αυτές τις μέρες η Αφροδίτη σας φέρνει ενώπιον μιας εντελώς πρωτόγνωρης συναισθηματικής κατάστασης που σχετίζεται με μια καινούργια ερωτική γνωριμία. Δώστε στο ειδύλλιο που ξεκινάει τώρα τον κατάλληλο χρόνο να διαμορφωθεί και να ωριμάσει και επιλέξτε τη στάση που θα κρατήσετε μόνο όταν έχετε στη διάθεσή σας κάθε στοιχείο αναφορικά με τα συναισθήματα και τις προθέσεις της άλλης πλευράς. Αρκετά εκτεθήκατε στο παρελθόν λόγω της παρορμητικότητας και της βιασύνης σας, καιρός να παίξετε τα χαρτιά σας πιο προσεκτικά. Σταθερά τα επαγγελματικά σας, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Επενδύστε στη δημιουργικότητά σας και στη συνεργασία σας με Λέοντες και Ιχθύς. Μην μπλέξετε, ωστόσο, τον εργασιακό με τον αισθηματικό τομέα, γιατί το αποτέλεσμα θα δικαιώσει μόνο τους αντιπάλους σας.

 

Λέων

Η αλλαγή που επιδιώκετε στον τομέα των ερωτικών σας δεν πρόκειται αν έρθει αν δεν ξεκουνηθείτε κι εσείς λιγάκι. Για πολύ καιρό επαναπαυθήκατε στις πρωτοβουλίες των άλλων και γίνατε με αυτό τον τρόπο έρμαια των διαθέσεων και των ιδιοτροπιών τους. Αρκετά, όμως, με αυτή την τακτική. Αυτή την εβδομάδα η συγκυρία σας βγάζει από τη στασιμότητά σας και ο Δίας σας δίνει συνεχώς αφορμές να διεκδικήσετε καινούργια πράγματα και να πειραματιστείτε σε καταστάσεις που μέχρι πρόσφατα αποφεύγατε. Οι Ζυγοί θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των αισθηματικών σας, είτε πρωταγωνιστώντας σ' αυτά είτε απλώς δίνοντάς σας τη φιλική τους συμβουλή. Λάβετέ τους σοβαρά υπόψη, χωρίς ενδοιασμούς. Σε πολύ καλή τροχιά τα επαγγελματικά σας. Η συνεννόησή σας με έναν προϊστάμενο βελτιώνεται θεαματικά και μπορείτε πλέον να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας με βάση το προσωπικό σας συμφέρον.

 

Παρθένος

Μήπως ξοδέψατε υπερβολικά πολύ καιρό δίνοντας σημασία σε άτομα και καταστάσεις που δεν άξιζαν; Αυτή την εβδομάδα οι προτεραιότητές σας επιτέλους αλλάζουν και σας δίνεται η ευκαιρία να αναδιαμορφώσετε εντελώς τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Μια ερωτική σχέση που βάλτωσε χωρίς καμιά προειδοποίηση πρέπει επιτέλους να τερματιστεί για το καλό όλων όσοι συμμετέχουν σ' αυτή. Δεν υπάρχει λόγος να επενδύετε συναισθήματα σε κάτι που έχει τελειώσει, αλλά κανείς δεν το παραδέχεται. Ίσως αυτήν τη φορά πρέπει να πάρετε εσείς τη σκληρή απόφαση και για τους δύο, ώστε να προχωρήσετε παρακάτω χωρίς εκκρεμότητες. Το κλίμα στον εργασιακό χώρο μεταβάλλεται εξαιτίας των εντάσεων που προκαλεί διαρκώς ο  Άρης. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να προβάλετε με πυγμή τα αιτήματά σας και να επιβάλετε τους όρους σας χωρίς τις κλασικές εκπτώσεις. Εμπιστευτείτε τους Κριούς σε όποια θέση κι αν βρίσκονται.

 

Ζυγός

Οι αντιπάθειές σας δεν πρέπει, αυτές τις μέρες, να διαδραματίσουν κανένα ρόλο στη διαμόρφωση της κρίσης σας. Αποστασιοποιηθείτε απ' τους υπερβολικούς συναισθηματισμούς και δείτε τα πράγματα ωμά και, αν γίνεται, συμφεροντολογικά. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλοι για να τους αγαπήσετε και να τους κάνετε παρέα, αλλά με τους σωστούς χειρισμούς μπορείτε να τους αξιοποιήσετε για να αντλήσετε κέρδος (κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο). Μην αισθάνεστε άσχημα, κι αυτοί το ίδιο θα έκαναν στη θέση σας. Ο Κρόνος σας υποδεικνύει τη σωστή κατεύθυνση για να διεκδικήσετε όσο πιο άμεσα μπορείτε μια νέα θέση στον εργασιακό χώρο, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, ρίξτε μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν. Ένα πρόσωπο που υποτιμήσατε βρίσκεται ακόμα εκεί για εσάς και καλά θα κάνετε να του δώσετε μια ακόμη ευκαιρία να σας εκπλήξει. Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να το αποφασίσετε εσείς.

 

Σκορπιός

Τα πράγματα δεν θα έρθουν κατευθείαν έτσι όπως τα θέλετε στον ερωτικό τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχετε τη δύναμη να αλλάξετε σταδιακά τη ροή τους. Εφαρμόστε συγκεκριμένη στρατηγική, χωρίς παρεκκλίσεις, και αποφασίστε επιτέλους τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε. Ευτυχώς, ο Δίας διαλύει τη σύγχυση των προηγούμενων ημερών και σας βοηθάει να κατασταλάξετε έγκαιρα. Τα πάντα, όμως, εξαρτώνται από εσάς και από την πρόθεσή σας να υπερβείτε τα παραδοσιακά σας ελαττώματα στην προσέγγιση και στο φλερτ. Εμπιστευτείτε τους Τοξότες, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία, γιατί μάλλον γνωρίζουν καλύτερα από εσάς τις δυνατότητες και τα ταλέντα σας. Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα, αφουγκραστείτε το κλίμα προτού προβείτε σε καταλυτικές ενέργειες γιατί οι εξελίξεις που έρχονται δεν θα ανατραπούν εύκολα μετά το πέρας τους. Ηρεμία στις φιλικές σας σχέσεις – επιτέλους, μια χρόνια διένεξη περνάει στο παρελθόν οριστικά.

 

Τοξότης

Η επανάσταση κυλάει στο αίμα σας αυτή την εβδομάδα και καλά θα κάνετε να εκτονώσετε άμεσα την ανάγκη σας για αλλαγή. Η ιδανική στιγμή δεν θα έρθει ποτέ, όση υπομονή κι αν κάνετε, επομένως αναλάβετε δράση όσο ακόμα έχετε δύναμη και όρεξη. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο Δίας σας δίνει βολικές αφορμές να εκφράσετε με δημιουργικό τρόπο την αντίθεσή σας προς μια ορισμένη πρακτική και να επιβάλετε τους όρους σας όπου πρέπει (και στον βαθμό που χρειάζεται). Μην περιμένετε να γίνουν όλα άνετα και χωρίς εμπόδια, γιατί δεν πρόκειται. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, ειδικά με άτομα που έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα με τα δικά σας. Τα ερωτικά σας παίρνουν σημαντική ώθηση τώρα, με το άτομο που σας απασχολεί συναισθηματικά να λαμβάνει επιτέλους το μήνυμα που τόσο καιρό προσπαθείτε να του στείλετε.

 

Αιγόκερως

Οι αλλαγές στον χώρο των επαγγελματικών σας σηματοδοτούν μια ανέλπιστη στροφή και στον τομέα των διαπροσωπικών σας σχέσεων. Αυτό το διάστημα επαναπροσδιορίζετε κάποιες απ' τις βασικές σας ανάγκες, επιθυμίες και προτεραιότητες, με αποτέλεσμα όλος ο χάρτης των ανθρώπινων επαφών σας να μεταβάλλεται. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά σας, διασκεδάστε ελεύθερα, αξιοποιώντας τον ευνοϊκό άνεμο της Αφροδίτης, αλλά αποφύγετε τις δεσμεύσεις για τις οποίες δεν είστε απολύτως σίγουροι. Περιβάλλεστε από άτομα που θέλουν διαφορετικά πράγματα από εσάς, γι' αυτό καλύτερα να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας προτού τα συναναστραφείτε. Προσοχή στις προτάσεις (οποιουδήποτε τύπου) των Τοξοτών και των Ιχθύων, γιατί δεν είναι όσο απλές φαντάζουν. Σχεδόν κάθε τους σχέδιο εμπεριέχει μια διάσταση που δεν σας αποκαλύπτεται αμέσως, επομένως ακούστε όσα έχουν να σας πουν, αλλά διατηρήστε τις επιφυλάξεις σας.

 

Υδροχόος

Τα ερωτικά σας φτάνουν στα άκρα αυτές τις μέρες, Υδροχόοι, όχι απαραίτητα από δική σας υπαιτιότητα. Σε κάθε περίπτωση, όποιος κι αν φταίει, μη βιαστείτε να αποδώσετε ευθύνες και να διαμορφώσετε τη στρατηγική σας. Ένας πολύτιμος φίλος θα σας βοηθήσει να ξεθολώσετε την κρίση σας και να δείτε τα πράγματα από την αντικειμενική τους σκοπιά, προτού εκθέσετε ή εκτεθείτε. Τα επαγγελματικά σας πηγαίνουν καλύτερα απ' ό,τι τις προηγούμενες μέρες, αλλά στην ουσία τα πάντα θα κριθούν από τη διάθεσή σας να υπερβείτε ορισμένα ταμπού. Αφήστε τον εαυτό σας να δοκιμαστεί σε περισσότερους τομείς και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να αυτοπεριορίζεστε από φόβο μήπως δεν ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων. Δώστε έμφαση στα λόγια των Τοξοτών, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες εκφράζονται. Ξέρουν καλά τι σας λένε.

 

Ιχθύς

Η κατάσταση των επαγγελματικών σας αλλάζει προς το καλύτερο αυτή την εβδομάδα χάρη στην ηρεμία και τη χαλαρότητα που εξασφαλίζει η Αφροδίτη. Ευτυχώς, η επικοινωνία σας με τους συναδέλφους αναπτερώνεται (μετά από ορισμένα ατυχή συμβάντα των προηγούμενων ημερών) και μπορείτε πλέον να εκφράσετε είτε τα θετικά είτε τα αρνητικά σας συναισθήματα χωρίς φόβο και ενδοιασμούς. Οι νέες γνωριμίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα ερωτικά σας, αφού ό,τι ενδιαφέρον σας συμβαίνει έχει τις ρίζες του σε καταστάσεις που διαμορφώνονται τώρα για πρώτη φορά. Εξοπλιστείτε με υπομονή γιατί τα πράγματα σ' αυτόν τον τομέα δεν θα είναι ρόδινα. Πρέπει να παλέψετε για να τα προσαρμόσετε στις ανάγκες και στα δεδομένα σας. Σταθερά τα οικονομικά σας, παρά τις διαρκείς προσπάθειες ορισμένων να σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού και προγράμματος. Πάρτε τις υποχρεώσεις σας στα σοβαρά και διεκπεραιώστε τες όσο πιο σύντομα γίνεται.