«Δεν με ενόχλησε, με εξόργισε. Σκηνοθέτησε τον εαυτό του, του έγραψε και το σενάριο, το έπαιξε και παίρνει Όσκαρ δραματικής κομεντί. Όλα αυτά για να πει τελικά ό,τι και η Ζαρούλια σε φθηνότερη εκπομπή: «Σιγά το χαστούκι».

Η Λιάνα Κανέλλη κατά Τσίπρα, με τη δική της «θεωρία των άκρων» που έχει στο κέντρο ένα χαστούκι.

 


 

 

«Είναι τραγικό να βλέπεις δημάρχους με γυαλιστερά, ατσαλάκωτα κοστούμια σε μια πόλη βρόμικη. Απορώ! Από ποιους δρόμους περνάνε; Πού βαδίζουν; Ή θεωρούν λίγο πράγμα πού περπατάει ένας πολίτης ή πού ξεκουράζεται ένας γέρος;»

 Ο σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος, με απορίες για λαμπερούς υποψήφιους σαν ολογράμματα στην πόλη.


 

 

«Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες σεξουαλικά έλκονται από μια άλλη γυναίκα σε κάποιο βαθμό. Είναι φυσικό να έχουν μια σύνδεση και μια εκτίμηση για την ομορφιά των άλλων γυναικών»

 Η Κάμερον Ντίαζ επιστρέφει από μια βουτιά στα βαθιά της γυναικείας ψυχολογίας, γεμάτη εμπειρίες και διαπιστώσεις.

 

 

 

«Όλα είναι γιατρικό και ταυτόχρονα δηλητήριο. Το κάθε δηλητήριο σε μια καλή δόση είναι γιατρικό. Το κάθε γιατρικό σε μια κακή δόση είναι δηλητήριο»

Ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς με αφορμή τις εξαρτήσεις που τις έφτασε στα άκρα για να βρει το μέτρο τους.

 

 

 

«Οι στρατιώτες μας που εναλλάσσονται, οι οικογένειές τους, το κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο και η ικανότητα να φτάσουμε σε μια βιώσιμη λύση, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτούμε ενδεχομένως για άλλη μια δεκαετία… και οι ΗΠΑ έχουν τα όρια τους»

 Ο Λευκός Οίκος δεν ευκαιρεί για επέμβαση. Ο Μπάρακ Ομπάμα εξηγεί γιατί η Δαμασκός δεν έγινε Βαγδάτη.

 

 

 

 

«Όταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από τον νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει» 

 Ο Ντέιβιν Κάμερον «ευλογεί» με ουσιώδη λόγια τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στη Βρετανία.


 

 

«Τους κλαίει η ψυχή μου. Έρχονται να δουλέψουν στην Ελλάδα και είναι κρίμα να χάνονται γυναίκες με παιδιά σε μια παλιόβαρκα… Κάποτε βγήκα κι εγώ λαθραίος στη Βοστώνη»

 Ο Γιάννης Λιβανός, ομογενής επιχειρηματίας στις ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι τα μάτια δακρύζουν και από μακριά, αν είναι κοινές οι μνήμες.


 

 

«Σε μια κοινωνία μορφωμένου λαού θα τολμούσε να βγει να μιλήσει ο υπουργός Υγείας, ο Βενιζέλος ή ο Πάγκαλος; Δεν θα τολμούσαν. Αλλά εμείς είμαστε αμόρφωτοι, δυστυχώς»

 Ο ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε εύλογες απορίες που ξεκινούν από τα θρανία και φτάνουν στα έδρανα.