Μπάμπης Βωβός

Ο μεγαλοκατασκευαστής συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου 2012 για οφειλές προς το Δημόσιο που φθάνουν το συνολικό ποσό των 1.009.666 ευρώ. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και αφού κατέθεσε 100.000 ως εγγύηση αφέθηκε ελεύθερος. Συνελήφθη ξανά στις 23 Φεβρουαρίου 2013 για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 168.947 ευρώ. Αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

 

Βίκτωρας Ρέστης

Ο εφοπλιστής συνελήφθη στις 23 Ιουλίου 2013 με κατηγορίες για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και συγκεκριμένα για το δάνειο των 5,8 εκατ. που χορήγησε η τράπεζα FBB προς εταιρείες συμφερόντων του. Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Βρίσκεται ακόμα στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

 

 

Λάκης Γαβαλάς

Ο εισαγωγέας ρούχων συνελήφθη αρχικά στις 3 Δεκεμβρίου 2011 για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1.480.000 ευρώ. Καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Αποφυλακίστηκε στις 25 Ιουνίου 2013.

 

 

 

Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στις 11 Απριλίου 2012 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών στις 7 Οκτωβρίου 2013. Εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

 

 

 

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν κυρίως στον χώρο της Υγείας συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου του 2012. Κατηγορείται για υπεξαίρεση 701 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Proton. Από τότε βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Κατηγορήθηκε, επίσης, για τη σύναψη «συμβολαίου θανάτου» αντίπαλου επιχειρηματία.

 

 

 

Κώστας Γιαννίκος

Ο μεγαλομέτοχος του Άλτερ συνελήφθη στις 21 Νοεμβρίου 2011 για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 2 εκατ. ευρώ και κρίθηκε προφυλακιστέος. Στις 7 Απριλίου κλήθηκε να πληρώσει 150.000. Παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

 

 

Γιάννης Ραπτόπουλος

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οδικής βοήθειας «Εxpress Service» έχει συλληφθεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Πέρσι το καλοκαίρι είχε απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Την τελευταία φορά συνελήφθη για οφειλή 2,86 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Ιωάννης Καρούζος

Ποινικές διώξεις για συνολικά έξι κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έκδοση εικονικών τιμολογίων, βαραίνουν τον επιχειρηματία. Για την υπόθεση συνελήφθη και η Ρεββέκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος του ήδη προφυλακισμένου επιχειρηματία.

 

 

 

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο «φτερωτός γιατρός» και δήμαρχος της Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για συνέργεια σε υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών.

 

 

 

Γιώργος Σαχπατζίδης

Ο «Σάχης» της Κατερίνης, επιχειρηματίας, εκδότης, αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων και ποδοσφαιρικός παράγοντας, βρέθηκε πίσω από την offshore που έδωσε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση. Εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.