« Θέλουμε να βρούμε τη δυναμική της Αθήνας, να δημιουργήσουμε πάνω στην παλιά πόλη μία νέα... »

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Alfredο Brillembourg κάνει σχέδια για να γεφυρώσει το χάσμα που απλώνεται
στους δρόμους.

 

 

 

 

« Είναι λυπηρό να προσφέρεις σήμερα λουλούδια σε μια γυναίκα κι αυτό να θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση. Αλλά και το να εξισώνεις τα φύλα είναι γελοίο »

Ο Ρομάν Πολάνσκι για θέματα εξαιτίας των οποίων τον κυνηγά το βαθύ παρελθόν του.

 

« Κάποιους τους βόλεψε η επανάσταση. Κάποια νούμερα εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο, βολεύτηκαν και τα κονόμησαν. Μας βούλωσαν και τα μάτια στην πορεία »

Η κ. Χρυσάνθη Ζέρβου, αγωνίστρια του Πολυτεχνείου, που σώπασε για να σημάνουν οι καμπάνες του Αστέρα για κάποιους συντρόφους.

 

 

 

 

« Η επιλογή του μίσους ως μοναδικού τρόπου ζωής, αυτό με τρομάζει... »

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου για ένα συναίσθημα που είναι χειρότερο από την πραγματικότητα που το γέννησε.

 

« Η διανόησή μας είναι κουρασμένη και αμήχανη. Ίσως βλέπει αδιέξοδα... Δεν το γνωρίζαμε το φαινόμενο της οικονομικής δικτατορίας. Είναι πρωτόγνωρο και όλοι κινούμαστε σαν χαμένοι »

Ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης για το πνεύμα που παραδόθηκε αμαχητί.

 

« Τα Σκόπια έχουν ένα καινούργιο αξιοθέατο: τον ύψους 30 μέτρων "Έφιππο Πολεμιστή" στην πλατεία Μακεδονίας, μια κεντρική πλατεία της πόλης. Το άγαλμα κόστισε 10,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι τόσο αυθεντικό όσο και η απομίμηση του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας στο Λας Βέγκας »

Το περιοδικό «Spiegel» μόλις έχει ανακαλύψει την εθνικιστική Ντίσνεϊλαντ των Βαλκανίων και περιγράφει στάζοντας ειρωνεία.

 

« Να σταματήσει ο λαϊκισμός με τους μισθούς των βουλευτών, αλλιώς να μας δέρνουν κάθε πρωί στην πλατεία Συντάγματος »

Ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός με τις πολλές κραυγές για τους άλλους μισθούς και τις μακρές σιωπές για τον δικό του.

 

 

 

 

« Η δράση της Χ.Α. που καθάριζε αλλοδαπούς από τις γειτονιές βόλευε τη ΝΔ, για να μη χρεώνονται η κυβέρνηση και η αστυνομία το πολιτικό κόστος »

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος με ειλικρίνεια ως προς το για ποιους καθάριζαν αυτοί που έκαναν τις βρόμικες δουλειές.