Πώς σου ήρθε η ιδέα του Meet Market;

Αγορές διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, από την αρχή του πολιτισμού. Εγώ απλώς δημιούργησα τη δική μου έκδοση για το πώς πρέπει να είναι μια αγορά, βασισμένη σε αγορές που έχω δει στα ταξίδια μου στο εξωτερικό. Πάντα αγαπούσα τέτοιου είδους αγορές και μάλιστα δούλευα σε αυτές, όταν ζούσα στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λονδίνο.

 

Πότε ξεκίνησες;

Μετακόμισα στην Ελλάδα το 2006 κι έψαχνα να βρω αγορές σχεδιαστών για να πουλήσω τα κοσμήματά μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω κάποια. Οπότε αποφάσισα να δημιουργήσω μία, από τη στιγμή που υπήρχε ζήτηση. Ήθελα να περιορίσω τα πάγια έξοδα και να διατηρήσω μια φρέσκια οπτική, οπότε αποφάσισα να μην έχουμε μόνιμη έδρα αλλά να μετακινούμαστε κάθε μήνα. Ήθελα να ενθαρρύνω περισσότερους άνδρες να συμμετάσχουν, γι' αυτό και έβαλα DJs.

 

Τι ψάχνεις στους χώρους όπου διοργανώνεις τα Meet Markets;

Καταρχάς, τα βασικά: ηλεκτρικό, καθαρές τουαλέτες, τρεχούμενο νερό, φωτισμό, εύκολη πρόσβαση και, φυσικά, ένα κάποιο μέγεθος. Πρέπει, όμως, ως χώρος να έχει και κάποιον χαρακτήρα.

 

Πόσοι σχεδιαστές έρχονται κάθε μήνα;

Εξαρτάται από τον χώρο. Στους μικρότερους χώρους συνήθως συγκεντρώνουμε γύρω στους 50 σχεδιαστές και παραγωγούς, στους πιο μεγάλους ο αριθμός ανεβαίνει στους 130.

 

Τι βλέπεις τα τελευταία χρόνια με την κρίση;

Η κρίση επιβάλλει στους ανθρώπους να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για να επιβιώνουν. Πρέπει να φτιάξουν κάτι μόνοι τους, επειδή δεν μπορούν να βασιστούν σε άλλους για να τους δώσουν δουλειά. Νομίζω ότι η κρίση έχει κάνει την Αθήνα μία από τις πιο δημιουργικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

 

Ποια είναι τα πιο εκκεντρικά πράγματα που μπορείς να βρεις στο Meet Market;

Από πού να ξεκινήσω; Νομίζω ότι κάποια ξύλινα γυαλιά ηλίου, λάμπες, κούκλες και «ακραία» vintage ρούχα είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια.

 

 

=====

Meet Market
23, 24/11, 13:00-23:00
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5