+ το καθημερινό STARFAXΚριός

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται τώρα στη ζωή σας θα ξεσηκώσει σίγουρα πολλές αντιδράσεις, πολλές από τις οποίες θα σας ξαφνιάσουν. Το σίγουρο είναι πως όλοι θα έχουν από μια άποψη γι’ αυτό που πάτε να κάνετε (πριν το κάνετε), αλλά μόνο εσείς γνωρίζετε αν είστε σε θέση να το φέρετε εις πέρας. Ο Δίας ευνοεί τα καινούργια ξεκινήματα και σας δίνει τα ψυχολογικά εφόδια που χρειάζεστε για να κάνετε μια δυναμική αρχή. Μην υποτιμήσετε τη δύναμη και την αξία του έρωτα στη ζωή σας τώρα, ακόμα κι αν αυτός ο τομέας σας έχει δώσει πολλές απογοητεύσεις το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορείτε να πορευτείτε με απαισιοδοξία, Κριοί, γιατί έτσι καταδικάζετε ακόμα και τις πιο ευοίωνες πλευρές του σχεδίου που καταστρώνετε. Δώστε ιδιαίτερη βάση στις σχέσεις σας με τους Σκορπιούς, ειδικά αν βρίσκονται σε θέση εξουσίας.

 

Ταύρος

Τα ερωτικά σας παίρνουν απρόβλεπτη τροπή αυτές τις μέρες, διαψεύδοντας κάθε πρόβλεψή σας (θετική ή αρνητική). Ένα άτομο που θεωρούσατε ξεγραμμένο, προσπαθεί να σας επαναπροσεγγίσει σαν βρεγμένη γάτα, δίνοντάς σας αυτό που σας έλειπε για πάρα πολύ καιρό: το πάνω χέρι. Μην ξοδέψετε ενέργεια και χρόνο σε περιττές στρατηγικές εκδίκησης και τιμωρίας, Ταύροι. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλετε πίσω ό,τι σας στενοχώρησε στο παρελθόν και να συνεχίσετε την πορεία σας χωρίς απωθημένα και με καθαρή συνείδηση. Το πεδίο των επαγγελματικών κεντρίζει το ενδιαφέρον σας περισσότερο από ποτέ, καθώς μια νέα ευκαιρία που ανακύπτει σας δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσετε αυτό ακριβώς που θέλετε, με τους όρους που επιθυμείτε. Ο αγώνας σας δεν θα είναι εύκολος, αλλά τουλάχιστον ξέρετε από τώρα ότι σας οδηγεί κάπου. Σε καλή φάση τα οικονομικά σας.

 

Δίδυμος

Αρκετά με τα υποθετικά σενάρια, Δίδυμοι. Καιρός να αναλάβετε δράση και να κυνηγήσετε αυτό ακριβώς που θέλετε, αφήνοντας κατά μέρος τις φοβίες και τις ανασφάλειές σας. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε τον χρόνο να κυλάει, χωρίς να τον εκμεταλλεύεστε δυναμικά, εφόσον έχετε τη δυνατότητα. Το λάθος αποτελεί πάντα σοβαρό ενδεχόμενο, αλλά δεν θα μπορέσετε ποτέ να το εξαλείψετε. Αποδεχτείτε το και μην το μεγαλοποιείτε. Η Αφροδίτη σας δίνει τα σημάδια που περιμένατε σχετικά με τα ερωτικά σας, ανοίγοντάς σας ουσιαστικά τον δρόμο για μια νέα εποχή. Τα αβέβαια ειδύλλια που σας ταλάνισαν το προηγούμενο διάστημα καλύτερα να περάσουν στο παρελθόν οριστικά. Όταν κάτι είναι γραφτό να γίνει, ποτέ δεν είναι τόσο δύσκολο. Από δω και πέρα, επιδιώξτε και αποδεχτείτε μόνο καλούς διαπροσωπικούς λογαριασμούς και ξεκάθαρες εξηγήσεις. Όποιος πάει να σας επιβάλει ζόρια, ας περάσει στον επόμενο.

 

Καρκίνος

Τα φαινόμενα απατούν περισσότερο από ποτέ αυτές τις μέρες, γι' αυτό καλύτερα να απόσχετε από οποιαδήποτε τάση εύκολης κριτικής και ταχείας επιλογής, Καρκίνοι. Μην είστε τόσο σίγουροι ότι αυτοί που σας πλησιάζουν με ευγενικά μέσα είναι πραγματικά σύμμαχοί σας. Σε αυτήν τη φάση είναι συνετό να βασιστείτε σε έμπρακτες αποδείξεις και όχι σε υποσχέσεις και τυπικά προσχήματα. Ο Άρης προκαλεί διάφορες προστριβές στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σας σχέσεων, οι οποίες, παρά τα αρνητικά τους στοιχεία, θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε τους καλούς απ' τους κακούς προτού πέσετε θύματα της στρατηγικής των δεύτερων. Τα ερωτικά σας περνούν από ένα μεταβατικό στάδιο τώρα, επομένως μην έχετε την απαίτηση απ' τον εαυτό σας να προσκολληθεί σε πρόσωπα και καταστάσεις. Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται για να κατασταλάξει όπου και όπως θέλει.

 

Λέων

Είναι θέμα χρόνου η λογική να συγκρουστεί με το συναίσθημα με σφοδρότατο τρόπο. Οι επιθυμίες σας δεν ταιριάζουν με τις υποχρεώσεις σας κι αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει προστριβές ανάμεσα σε σας και ορισμένα αγαπημένα πρόσωπα. Προσοχή, Λέοντες, δεν αξίζει να θυσιάσετε κόπους ετών για ένα απλό καπρίτσιο. Βεβαιωθείτε ότι αυτό που σας κεντρίζει την προσοχή τώρα είναι κάτι ουσιαστικό και κατόπιν υπερασπιστείτε το όσο θέλετε. Σε καμία περίπτωση, όμως, μην αφήσετε την παρορμητικότητά σας να σας οδηγήσει σε πράξεις που θα μετανιώσετε. Ο έρωτας περνάει σε δεύτερη μοίρα, αυτές τις μέρες, αλλό αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Καιρός να αποσυμφορήσετε τις σκέψεις που ταλανίζουν το μυαλό σας και να δείτε τα πράγματα από απόσταση. Ένα μικρό διάλειμμα από την ενεργό δράση μπορεί να αποβεί ευεργετικό τόσο από πρακτικής όσο και από ψυχολογικής άποψης.

 

Παρθένους

Αυτή την εβδομάδα οι καλύτερες συμβουλές έρχονται από άσχετα και ουδέτερα πρόσωπα. Μην κυνηγάτε συνεχώς την επιβεβαίωση των δικών σας ανθρώπων, Παρθένοι, γιατί αυτή η επανάληψη θα βλάψει σοβαρά την επαφή σας με την πραγματικότητα. Ο Δίας σάς δίνει τα κατάλληλα εφόδια για να ψαχτείτε σε άγνωστα μονοπάτια και να εμπλουτίσετε τη σκέψη σας με καινούργιες ιδέες και ανησυχίες, τόσο όσο χρειάζεται για να ξεφύγετε από το τέλμα των τελευταίων ημερών. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, οι προσωπικές σας θυσίες επιτέλους αποδίδουν καρπούς και η φλόγα για την οποία τόσο ανησυχούσατε αναζωπυρώνεται. Η ένταση και τα νεύρα δεν είναι απαραίτητα κακοί οιωνοί - χρησιμοποιήστε τα προσεκτικά και θα δείτε ότι μπορούν να αποτελέσουν το αλατοπίπερο σε μια ήδη ενδιαφέρουσα σχέση. Προσοχή στην προσέγγιση των Ζυγών και των Ταύρων. Δεν εννοούν αυτά που λένε.

 

Ζυγός

Μήπως δώσατε υπερβολική αξία σε ασαφή σημάδια και αβέβαιες υποθέσεις; Πολλές φορές, Ζυγοί, τα μηνύματα που νομίζουμε ότι λαμβάνουμε από την πλευρά που μας ενδιαφέρει δεν στάλθηκαν ποτέ με τη διατύπωση που εμείς διαβάσαμε. Οι παρεξηγήσεις και οι παρερμηνείες είναι συνηθισμένες στο ερωτικό παιχνίδι, αλλά έχει έρθει η ώρα να ξεκολλήσετε από αυτές και να δώσετε βάση στα αδιαμφισβήτητα δεδομένα σας. Ο Δίας ενισχύει τον ρεαλισμό σας και σας παροτρύνει να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε με πιο άμεσο τρόπο απ' ό,τι συνήθως. Αφήστε τα μισόλογα και τα υπονοούμενα στην άκρη - η ευθύτητα και η ειλικρίνεια είναι τα μέσα που θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό συναισθηματικό σημείο. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο ανταγωνισμός είναι έντονος, αλλά το προβάδισμα σάς ανήκει. Δουλέψτε μεθοδικά και μη δίνετε σημασία σε κουτσομπολιά.

 

Σκορπιός

Η ερωτική σας σχέση περνάει από κρίσιμη καμπή και καλά θα κάνετε να στρέψετε τα φώτα της προσοχής σας πάνω της, προτού να είναι αργά. Τα επικοινωνιακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε τώρα είναι διαχειρίσιμα, αρκεί να έχετε την πρόθεση να τσαλακώσετε τον εγωισμό σας. Για να φέρετε τον άλλο πιο κοντά σας είναι προτιμότερο να παραδεχτείτε τα σφάλματά σας από το να κρατήσετε άτεγκτη στάση και να αρνηθείτε κάθε φταίξιμο. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα η συμπεριφορά σας ήταν άψογη, σας συμφέρει περισσότερο να επιδείξετε μετριοπάθεια στην παρούσα φάση. Η Αφροδίτη ευνοεί τις επανασυνδέσεις με πρόσωπα από το παρελθόν, γεγονός που θα σας ανεβάσει τη διάθεση με ταχύτατους ρυθμούς. Δώστε στις φιλίες που παραμελήσατε τη σημασία που τους πρέπει και ρυθμίστε τις γενικότερες προτεραιότητές σας με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα συναισθήματα των άλλων.

 

Τοξότης

Μην υποκύψετε σε συναισθηματισμούς σήμερα, Τοξότες, όσο εκβιαστικά κι αν σας υποβάλουν μερικοί σε αυτούς. Αν είναι να λυπηθείτε αναγκαστικά κάποιον, λυπηθείτε τον εαυτό σας για τις ευκαιρίες που έχασε αλλά κι εκείνες που έδωσε χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ο Δίας σας βοηθάει, αυτή την εβδομάδα, να αποστασιοποιηθείτε από άτομα και καταστάσεις που σας έβλαψαν ψυχολογικά και πρακτικά, με απώτερο σκοπό να εστιάσετε σε καινούργιους ορίζοντες. Ό,τι σας θυμίζει το παρελθόν θα πρέπει να απορριφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη, μέχρι τουλάχιστον να λύσετε τις συναισθηματικές εκκρεμότητες που εμποδίζουν την κήρυξη εκεχειρίας ανάμεσα σε σας και αυτό. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, μη βιαστείτε να εγκαταλείψετε μια μακροχρόνια στρατηγική, ακόμα κι αν αυτή δεν σας έχει αποφέρει ακόμα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κλειδί βρίσκεται στην υπομονή, Τοξότες. Η επιπολαιότητα δεν πρόκειται να σας οδηγήσει κάπου.

 

Αιγόκερως

Η σύγκρουση καθηκόντων είναι το βασικό χαρακτηριστικό των ημερών που έρχονται. Τόσο το επαγγελματικό όσο και το προσωπικό σκέλος της ζωής σας διεκδικούν την προσοχή σας με κάθε τρόπο και όλο αυτό σας φέρνει σε δύσκολη θέση, καθώς δεν ξέρετε πού πρέπει να ανταποκριθείτε και με ποια σειρά. Ευτυχώς, ο Κρόνος οξύνει τη διαίσθησή σας όσο λίγες φορές στο παρελθόν, βοηθώντας σας έτσι να εντοπίσετε ποιοι σας έχουν περισσότερο ανάγκη και να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητές σας αναλόγως. Ο τομέας των ερωτικών εμπλουτίζεται τώρα, μια και οι νέες γνωριμίες που πραγματοποιείτε γεμίζουν το συναισθηματικό κενό που είχε προκληθεί από ένα άτομο του παρελθόντος. Μη φοβηθείτε να παίξετε και να διασκεδάσετε, αλλά, από την άλλη, καλό θα ήταν να θέσετε από πριν τα όριά σας για να αποφευχθούν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις.

 

Υδροχόος

Η όρεξή σας να ψαχτείτε σε νέες ερωτικές καταστάσεις εκπλήσσει ακόμα κι εσάς τους ίδιους αυτή την εβδομάδα. Η Αφροδίτη σας δίνει όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για να σπάσετε τις αλυσίδες που σας δένουν με το παρελθόν και να πειραματιστείτε με ανθρώπους και συναισθήματα εντελώς πρωτόγνωρα. Όλα αυτά, όμως, Υδροχόοι, δεν σημαίνουν πως σας συμφέρει να πείτε ναι σε κάθε νέα πρόταση απλώς και μόνο για να ζήσετε την εμπειρία. Η κριτική σας ικανότητα θα παίξει τώρα κομβικό ρόλο. Το γεγονός ότι είστε διαθέσιμοι δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση πως μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στη ζωή σας. Τα επαγγελματικά σας κινούνται τώρα σε τροχιά προόδου, πράγμα στο οποίο συμβάλλει δυναμικά η βοήθεια ενός προσώπου που πίστεψε απ' την αρχή σε σας. Δώστε βάση στις συμβουλές των Αιγόκερων - ξέρουν καλύτερα από σας πώς θα πρέπει να κινηθείτε στο εξής.

 

Ιχθύς

Το ερωτικό παιχνίδι είναι η βασική παράμετρος που θα σας απασχολήσει τις ημέρες που έρχονται. Τώρα είναι, Ιχθύς, που πρέπει να κρατήσετε τις κατάλληλες ισορροπίες ανάμεσα στην ξεγνοιασιά και την αυστηρότητα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες σας ρεαλιστικά. Τα πράγματα δεν είναι άσπρα και μαύρα, δικαιούστε κι εσείς, όπως όλοι, να πάρετε μια γεύση απ' όλα, χωρίς ενοχές. Μην αφήσετε όμως τον εαυτό σας να παρασυρθεί σε διαδρομές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να επιστρέψει. Ο Κρόνος ευνοεί τα επαγγελματικά σας, φέρνοντάς σας ενώπιον μιας σπουδαίας ευκαιρίας που δεν θα μπορούσε να δοθεί στον καθένα. Εκμεταλλευτείτε τη χωρίς ενδοιασμούς, αλλά προσέξτε να μην πέσετε με τα μούτρα σε καταστάσεις για τις οποίες δεν είστε έτοιμοι. Το ένστικτό σας έχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σας βασανίζουν - μην ψάχνεστε σε πρόσωπα που λένε πολλά χωρίς να μπορούν να τα αποδείξουν.

 

 

+ το καθημερινό STARFAX