« Πήγαινα στα Α.Τ., αλλά δεν μπορούσα να τα καταγγείλω... με έδιωχναν. Με αποτέλεσμα να μην έχει εκδικαστεί καμία από αυτές τις υποθέσεις. Κανένας δεν έχει συλληφθεί. Οι αστυνομικοί στήριζαν τα φασιστοειδή, μαζί δρούσαν »

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ για τις περιπτύξεις στα σκοτεινά, που κάποιοι κάνουν τώρα ότι από διακριτικότητα δεν έβλεπαν.

 

 

« Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο »

Η γερμανική «Suddeutsche Zeitung» χτυπά το καμπανάκι για την πολιτική του βολικού στρουθοκαμηλισμού.

 

 

« Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κατάφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού. Επειδή ως οικογένεια απαιτούμε να σεβαστούν όλοι το βαρύτατο πένθος μας και να μας αφήσουν επιτέλους να βιώσουμε με σιωπή και αξιοπρέπεια τον χαμό του Παύλου »

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, σε μια ανακοίνωση μήπως καταλάβουν κάποιοι ότι βαθιά πληγώνει και το χαρτί.

 

 

 

 

« Διαφωνώ με αυτό το σύνθημα. Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι αυτή. Η απάντηση είναι η ψύχραιμη σκέψη. Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας »

Ο Γιάννης Αγγελάκας δείχνει «το τέρας εντός» σε αυτούς που ζητούν κρεμάλες, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

 

« Ενδεχομένως να υπάρξει μια απόπειρα χαλιναγώγησης. Είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα σκυλιά που ο ίδιος είχε αμολήσει »

Ο Δημήτρης Κουσουρής, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας και θύμα φασιστών πριν από λίγα χρόνια, γι' αυτούς που θέλουν τώρα να δέσουν ό,τι άφηνε ελεύθερο το σκοτάδι.

 

 

 

 

 

« Για να αποδομηθεί το ρίζωμα του νεοναζισμού στη χώρα χρειάζεται χρόνος. Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα... Και η δική μας γενιά και των γονιών μας χαζογελούσε μπροστά στα λάιφσταϊλ ρεπορτάζ με τα παιδιά που μπέρδευαν τα λόγια της 28ης Οκτωβρίου και τον Απόστολο Γκλέτσο με τον Μανόλη Γλέζο »

Η Ρένα Δούρου για τις ρίζες του φασισμού που ποτίζονταν από «παράθυρα» και άπλωναν χρόνια μέσα μας.

 

 

 

 

 

« Τη Χρυσή Αυγή εμείς τη βγάλαμε. Εμείς νομιμοποιήσαμε αυτό το κόμμα, αναγνωρίστηκε και από τον Άρειο Πάγο. Ο μόνος τρόπος να φύγει αυτό το μίασμα από τη ζωή μας είναι να μην τους ψηφίσουμε »

Ο Γιάννης Μπουτάρης γι' αυτούς που τώρα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο.