+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Αυτές τις μέρες, Κριοί, η ταχύτητα και το σωστό timing είναι τα θέματα που πρέπει να σας απασχολήσουν όσο τίποτε άλλο. Είναι λάθος να θεωρήσετε δεδομένη την παρουσία ενός σημαντικού ατόμου στη ζωή σας, όσα κι αν έχετε ζήσει μαζί του ανά τα χρόνια. Όλοι μπορούν να βρουν λόγους και αφορμές για να εξέλθουν από αυτήν, και καλά θα κάνετε να προλάβετε μια τέτοια εξέλιξη. Η Αφροδίτη σας δίνει τα εφόδια για να τροφοδοτήσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις με νέα στοιχεία, ενώ στον ορίζοντα διαγράφεται ξεκάθαρα η προοπτική ενός καινούργιου ειδυλλίου, που διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα. Προετοιμαστείτε για μια πιο ώριμη ερωτική εμπειρία, που ασφαλώς θα απαιτήσει περισσότερες αντοχές και θυσίες από τη δική σας πλευρά. Θετικές οι εξελίξεις των επαγγελματικών σας. Επενδύστε περισσότερο στη συνεργασία με ανώτερους ιεραρχικά.

 

Ταύρος

Μην υποτιμάτε τις θυσίες των άλλων, Ταύροι, είτε αυτές γίνονται για σας είτε όχι, γιατί σταδιακά θα αρχίσετε να χάνετε την επαφή με τα συναισθήματά τους. Αυτή την εβδομάδα όλα δείχνουν πως πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης όλων εκείνων που για διάφορους λόγους απομακρύνθηκαν απ’ τη ζωή σας, παίρνοντας μαζί τους κι ένα κομμάτι από εσάς. Δεν είναι κακό να παραδέχεστε τα συναισθήματά σας, ακόμα κι αν αυτά σας φέρνουν σε υποδεέστερη θέση στο γενικότερο παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά το σκέλος των ερωτικών, το φλερτ είναι ιδιαίτερα έντονο αυτές τις μέρες, αλλά καλά θα κάνετε να το διαχειριστείτε με ψυχραιμία. Αφήστε τους άλλους να εκδηλώσουν τα συναισθήματα και τις προθέσεις τους με τους δικούς τους ρυθμούς. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, είτε εσείς φανείτε πιεστικοί είτε όχι. Το μόνο που αλλάζει είναι η υστεροφημία σας.

 

Δίδυμος

Αυτές τις μέρες, Δίδυμοι, κρατήστε μικρό καλάθι, γιατί οι υποσχέσεις που θα ακουστούν είναι υπερβολικά μεγάλες για να ‘ναι αληθινές. Έχετε απογοητευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά πλέον έχετε την ωριμότητα που χρειάζεται για να ξεχωρίσετε τα ρεαλιστικά σενάρια από εκείνα που κατασκευάζονται απλώς για να εντυπωσιάσουν. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, καλύτερα να ακολουθήσετε τον ασφαλή δρόμο, ακόμα κι αν αυτός μοιάζει αργός και ανιαρός. Σίγουρα, πάντως, είναι προτιμότερος από ένα αδιέξοδο με κάμποσα πυροτεχνήματα. Η Αφροδίτη σας φέρνει σε επαφή με μερικές γνωριμίες από τα παλιά, αλλά είναι αρκετά επίφοβο να τους δώσετε ξανά αξία. Υπάρχει λόγος που ορισμένοι δεν κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο για το παρόν σας και ίσως έχει έρθει η στιγμή να τον θυμηθείτε. Ησυχία στα επαγγελματικά σας - εμπιστευτείτε την κρίση των Τοξοτών και των Αιγόκερων.

 

Καρκίνος

Μην επιλέξετε το δρόμο της εκδίκησης, εφόσον μπορείτε κάλλιστα να κάνετε κάτι πιο δημιουργικό που θα σας εξελίξει ως άτομα. Ναι, η στιγμιαία ικανοποίηση μπορεί να είναι τεράστια, αλλά δεν παύει να είναι στιγμιαία. Καλύτερα να επενδύσετε χρόνο και κόπο σε κάτι που θα αποφέρει καρπούς για το μέλλον, όπως είναι μια νέα σχέση. Ο Δίας κινητοποιεί τους μηχανισμούς σας και σας δίνει κίνητρα να εξαργυρώσετε (με τους δικούς σας ρυθμούς) μερικές σημαντικές γνωριμίες που είχατε αφήσει αναξιοποίητες. Κάποια ειδύλλια που βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικά, ακόμα κι αν κατά το παρελθόν τα απορρίψατε εσείς οι ίδιοι. Οι προκλήσεις στον επαγγελματικό τομέα διαδέχονται η μια την άλλη αυτό το διάστημα, αλλά η ψυχραιμία είναι το κλειδί για να τις διαχειριστείτε επιτυχώς. Μη δώσετε σε κανέναν τη χαρά να πιστέψει ότι σας στρίμωξε στον τοίχο.

 

Λέων

Τα βιαστικά συμπεράσματα θα κάψουν κόσμο αυτή την εβδομάδα, γι’ αυτό καλύτερα να τα αποφύγετε, Λέοντες. Μείνετε πιστοί στα δεδομένα σας, ακόμα κι αν αυτά δεν σας συμφέρουν στη φάση που βρίσκεστε τώρα. Ευτυχώς, ο Δίας σας κρατάει προσγειωμένους, φέρνοντάς σας αντιμέτωπους με την ωμή πραγματικότητα σε κάθε τομέα. Ειδικότερα όσον αφορά τα ερωτικά σας, αφήστε περιθώριο στην αντίπερα όχθη να συμπεριφερθεί όπως νομίζει, χωρίς να ασκήσετε οποιουδήποτε είδους πίεση. Τα κρυφά χαρτιά σας θα αξιοποιηθούν αργότερα - προς το παρόν πηγαίνετε με τα νερά εκείνου που σας ενδιαφέρει και διατηρήστε τους τόνους σε ήπιο επίπεδο. Σταθερή η κατάσταση των επαγγελματικών σας τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μπορείτε να επαναπαυτείτε. Κυνηγήστε αυτό που σας ενδιαφέρει, εκδηλώνοντας ευθαρσώς το ενδιαφέρον σας προς τις σωστές κατευθύνσεις. Δώστε έμφαση στους αριθμούς που εμφανίζονται μπροστά σας.

 

Παρθένος

Μην περιμένετε ξεκάθαρες δηλώσεις και σαφή μηνύματα τις μέρες που ακολουθούν, γιατί δεν θα ‘ρθουν ποτέ. Διαβάστε πίσω απ’ τις γραμμές και εντοπίστε όσα δεν τολμούν να σας πουν ευθέως οι γύρω σας, αξιοποιώντας την οξυμένη διαίσθηση που σας χαρίζει ο Κρόνος. Στον τομέα των ερωτικών, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, αλλά καλά θα κάνετε να τις παρακολουθήσετε από μια σχετική απόσταση. Μην τρομάξετε το πρόσωπο με το οποίο σχετίζεστε - φέρτε την κατάσταση στα μέτρα σας διακριτικά. Έντονος ο επαγγελματικός ανταγωνισμός και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τον εκμηδενίσετε. Ποντάρετε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας και μην επιστρατεύσετε (ακόμα) τη σκληρή πλευρά του εαυτού σας. Η χημεία σας με Υδροχόους και Ιχθύς βρίσκεται στα καλύτερά της τώρα. Αφήστε τους να σας καθοδηγήσουν όπως αυτοί νομίζουν, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

 

Ζυγός

Επιτέλους, Ζυγοί, αρχίζετε να συμφιλιώνεστε με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην προσωπική σας ζωή, αποβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό την υστερία και την υπερβολή σας. Μια αποτυχία δεν καθορίζει το μέλλον σας κι αυτό τώρα γίνεται ολοένα και πιο σαφές. Η Αφροδίτη σας δίνει τα απαραίτητα πρακτικά και συναισθηματικά εφόδια για να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο (κυρίως στον τομέα των ερωτικών), ορμώμενοι από μια εντελώς διαφορετική αφετηρία. Μην υποτιμάτε τις ασυνήθιστες προτάσεις που σας γίνονται τώρα. Δώστε ιδιαίτερη βάση στις εξελίξεις των επαγγελματικών σας, γιατί από αυτές θα εξαρτηθούν περισσότερα απ’ όσα νομίζετε. Μη φοβάστε να διεκδικήσετε περισσότερα, ακόμα κι αν ο ανταγωνισμός μοιάζει υπερβολικά μεγάλος για να τον διαχειριστείτε. Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες σάς ευνοούν σημαντικά. Σε θετική τροχιά τα οικονομικά σας - αποφύγετε πάντως τις σπατάλες, αν δεν είναι απολύτως αναγκαίες.

 

Σκορπιός

Η ιδέα της εκδίκησης δεν σας εξιτάρει πλέον κι αυτή η εξέλιξη είναι ό,τι καλύτερο σας έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό. Το κλειδί για την προσωπική σας πρόοδο δεν βρίσκεται στο σκάλισμα των παλιών σας υποθέσεων αλλά στην ανακάλυψη καινούργιων συναισθημάτων και προσώπων. Μερικά ζητήματα θα μείνουν αναγκαστικά σε εκκρεμότητα, αλλά θα τα λύσετε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο Άρης φέρνει συγκρούσεις στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σας σχέσεων, οι οποίες έχουν ως βασικό άξονα την έλλειψη εμπιστοσύνης και τη ζήλια. Διαχειριστείτε την κατάσταση διακριτικά, αλλά μη χαριστείτε σε κανέναν. Ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες των άλλων δεν συνεπάγεται και την υποχώρηση σε κάθε παραλογισμό τους. Αλλαγές σας περιμένουν στα ερωτικά σας, που δεν εξαρτώνται από δικές σας επιλογές. Καλύτερα να κρατήσετε ουδέτερο ρόλο σε αυτήν τη φάση, μέχρι το τοπίο να ξεκαθαρίσει.

 

Τοξότης

Αυτή την εβδομάδα αγωνίζεστε να διατηρήσετε μια φιλία, χωρίς παράλληλα να είστε σίγουροι αν αξίζει τον κόπο. Σκεφτείτε προσεκτικά τι πάτε να κάνετε, προτού επενδύσετε ενέργεια και χρόνο σε μια αμφίβολη σχέση. Ο Δίας σας ανοίγει τα μάτια σε πολλά θέματα τώρα, γεγονός που θα σας προκαλέσει πολλά ανάμικτα συναισθήματα. Ο σωστός δρόμος δεν είναι απαραίτητα ευχάριστος, Τοξότες, αλλά είναι ο μόνος που μακροπρόθεσμα θα σας βγάλει στο σημείο που προσδοκάτε (τόσο από συναισθηματικής όσο κι από πρακτικής πλευράς). Τα ερωτικά σας εξελίσσονται ταχύτατα, σε βαθμό που ορισμένα γεγονότα ξεφεύγουν από την προσοχή και τον έλεγχό σας. Δεν είναι ανάγκη όμως να ρυθμίζετε τα πάντα - αφήστε και κάτι στην τύχη. Ένα πρόσωπο απ’ τα παλιά επανέρχεται δυναμικά στη ζωή σας αυτές τις μέρες. Τα πράγματα μεταξύ σας έχουν αλλάξει άρδην.

 

Αιγόκερως

Μια σημαντική σχέση μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς μπροστά στα μάτια σας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ποιος απ’ όλους θα ‘χει το πάνω χέρι. Σε αυτήν τη φάση οι στρατηγικές και τα σχέδια περιττεύουν, Αιγόκεροι. Καλύτερα να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να το ακολουθήσετε όπου κι αν σας οδηγήσει, παρά να γίνετε έρμαια μιας κάποιας τακτικής, την αποτελεσματικότητα της οποίας δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς. Ο ερωτισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, αλλά καλύτερα να συγκρατήσετε τις ορμές σας, μέχρι το τοπίο να ξεκαθαρίσει. Η άποψη που σχηματίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα για εσάς μετράει περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε. Δεν είναι κακό, λοιπόν, να κρατήσετε τα προσχήματα για λίγο. Σταθερά τα επαγγελματικά σας δεδομένα. Μην κυνηγήσετε τα πολλά, γιατί μάλλον θα χάσετε και τα λίγα. Χαρείτε αυτά που χτίσατε και αφήστε τις εξελίξεις να σας βρουν μόνες τους.

 

Υδροχόος

Τα πράγματα, επιτέλους, ξεκαθαρίζουν και μετά από ένα μεγάλο διάστημα αβεβαιότητας και αδράνειας γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε. Δεν έχει σημασία τι συνέβη προηγουμένως και τι σας κράτησε πίσω, Υδροχόοι. Την ιστορία σας θα την εξετάσετε κάποια άλλη στιγμή. Το ουσιώδες είναι πως αυτές τις μέρες παίρνετε το κατάλληλο ερέθισμα για να διαχωρίσετε το μέλλον απ’ το παρελθόν σας με συνοπτικές διαδικασίες. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, ο Δίας σας δίνει την πυγμή που σας έλειπε, για να κυνηγήσετε έναν διαφορετικό στόχο και να ποντάρετε σε στοιχεία που παλαιότερα αγνοούσατε. Οι συνθήκες ωριμάζουν και μαζί τους ωριμάζετε κι εσείς. Μη φοβηθείτε να διαγράψετε εκείνους που απέτυχαν να διατηρήσουν την παρουσία τους στη ζωή σας από δικό τους φταίξιμο. Προσοχή στα επαγγελματικά σας τώρα - μη βιαστείτε να υιοθετήσετε καινούργια στρατηγική.

 

Ιχθύς

Ο ρόλος που καλείστε να διαδραματίσετε τώρα δεν είναι καθόλου εύκολος, Ιχθύες. Η επιρροή που ασκείτε σε διάφορα άτομα έρχεται στο προσκήνιο και σας αναδεικνύει ως το πρόσωπο το οποίο θα κρίνει την τύχη αρκετών σχέσεων. Δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα έρθουν σε σας για να διαχειριστείτε το πρόβλημά τους, γεγονός που θα σας φέρει οπωσδήποτε σε δύσκολη θέση. Έχετε, όμως, κατά νου ότι τη βοήθειά σας πρέπει να τη δώσετε μόνο σε εκείνους που την αξίζουν πραγματικά. Μην ξοδευτείτε, λοιπόν, σε καταστάσεις χαμένες από χέρι. Η Αφροδίτη αναζωπυρώνει ένα ειδύλλιο που είχατε αφήσει επίτηδες στον πάγο, δίνοντάς σας λόγους να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντί του. Δώστε του μια ακόμα ευκαιρία και αυτήν τη φορά μην πιέσετε υπερβολικά, για να μην πιεστείτε ούτε εσείς οι ίδιοι. Ανοδική η πορεία των επαγγελματικών σας.

 

 

+ το καθημερινό STARFAX