Κριός

Κάθε πρωί αυτής της εβδομάδας πρέπει να σηκώνεστε από το κρεβάτι σας (ή από το κρεβάτι άλλου, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) προσποιούμενοι ότι είστε νεογέννητοι. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε την κάθε στιγμή ως την πρώτη της υπόλοιπης ζωής σας και να σκέφτεστε, να πράττετε και να νιώθετε απαγκιστρωμένοι από το παρελθόν κι ενωμένοι με το μέλλον. Τα ερωτικά πισωγυρίσματα και οι νοσταλγικές μέρες πρωταγωνίστησαν αναμφίβολα στη ζωή σας τον προηγούμενο καιρό, στερώντας σας σημαντικές ευκαιρίες για εξέλιξη. Αρκετό έδαφος δώσατε σε αυτή την καταστροφική τακτική, καιρός πια να κοιτάξετε το καλό το δικό σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μείνουν στο παρελθόν σας οριστικά. Ο Άρης συνδράμει στην προσπάθειά σας να διεκδικήσετε όσα δικαιωματικά σας ανήκουν και σας δίνει τη δύναμη να αντεπεξέλθετε ακόμη και τις στιγμές που το θάρρος φαίνεται να σας εγκαταλείπει.

 

Ταύρος

Ο αρνητισμός σας είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα σας, για το οποίο έχετε φάει αρκετή καζούρα από τους φίλους σας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει πλέον περάσει στη σφαίρα του κλασικού. Αυτή την εβδομάδα, όμως, θα κάνετε την μεγάλη έκπληξη. Οι πλανητικές συγκυρίες κάνουν τα «ναι» που εκστομίζετε περισσότερα από τα «όχι» και αυτή είναι μια εξέλιξη που παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί τελικά θα σας ευεργετήσει. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως κανείς δεν θέλει να γίνεται ευάλωτος και αδύναμος, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ζούμε τη ζωή μας σε όλο της το μεγαλείο. Έχετε κρυφτεί αρκετά πίσω από εύκολες και ασφαλείς στάσεις (ειδικά στα ερωτικά - σκεφτείτε το λίγο), αλλά αν δεν ρισκάρετε και λίγο, θα αδικήσετε πολύ τον εαυτό σας. Θετικές ειδήσεις στα οικονομικά - μην ξεχνάτε όμως να κρατάτε δικλείδες ασφαλείας.

 

Δίδυμος

Είστε πολύ σφιγμένοι το τελευταίο διάστημα, αλλά ευτυχώς ο Ερμής συμβάλλει δυναμικά στη χαλάρωσή σας και δεν είστε σε θέση να του πείτε όχι. Ξέρω πως οι συνθήκες γύρω σάς επέβαλαν ένα πιο αυστηρό προφίλ και, πιστέψτε με, το πετύχατε απόλυτα, αλλά μήπως η σοβαρότητα σάς έγινε συνήθεια; Είναι καλό να προσαρμόζεστε στους καιρούς με ακρίβεια αλλά είναι και χρήσιμο να ξέρετε πότε μια εποχή φτάνει στο τέλος της. Ένας παιχνιδιάρης Καρκίνος είναι εδώ για να σας βγάλει από το τέλμα και μέσω αυτού θα ξανασυναντήσετε πολλά πρόσωπα και καταστάσεις που νομίζατε πως είχατε αφήσει οριστικά πίσω. Είδατε που τελικά ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ; Μην ντρέπεστε, είναι θεμιτό ν’ αλλάζουμε απόψεις, ακόμα και για μεγάλα θέματα, ειδικά όταν συνειδητοποιούμε πως πλέον είμαστε πιο ώριμοι και κατασταλαγμένοι από παλιά.

 

Καρκίνος

Η καθημερινότητά σας έχει πλέον βρει ομαλούς ρυθμούς, αλλά ανησυχείτε μη συμβεί πάλι κάτι που θα τη διαταράξει. Αλήθεια, πρέπει πάντα ν’ ανησυχείτε για κάτι; Ηρεμήστε λίγο και αφήστε τη λογική και την αναπόφευκτη τύχη να κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνουν αιώνες τώρα. Δεν μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα κι ένα περιστατικό των προσεχών ημερών θα σας διδάξει παραστατικά πως ορισμένα πράγματα είναι καλύτερο ν’ αφήνονται στην μοίρα τους. Η μεταμόρφωση και η αλλαγή παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας αυτές τις μέρες. Θα κληθείτε ν’ αλλάξετε πράγματα πάνω σας αλλά και ν’ αναγνωρίσετε αλλαγές πάνω σε ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Να είστε σίγουροι, πάντως, πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, μια και απαιτούνται πολύ πιο ριζικές αλλαγές από τις συνηθισμένες για να δείτε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο με άλλα μάτια. Αναμένετε αρκετές συναισθηματικές μεταπτώσεις.

 

Λέων

Η τύχη είναι με το μέρος σας αυτές τις μέρες. Ο Δίας δημιουργεί σκηνικό έντονης δράσης και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως σας περιμένουν καταλυτικές εξελίξεις στο πεδίο του έρωτα και των επαγγελματικών. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν έρθουν ακριβώς όπως τα θέλετε ή τα περιμένετε, είναι σίγουρο πως η στασιμότητα που σας είχε κουράσει θα δώσει τη θέση της σε διαρκή εξέλιξη. Κρατήστε δίπλα σας ανθρώπους που σας εμπνέουν και μη συντηρείτε δεσμούς που δεν σας προσφέρουν τίποτα απλώς και μόνο στο όνομα της συνήθειας και της ευγένειας. Κάποιες φορές είναι πιο ευγενικό να αποκαλύπτετε τις πραγματικές σας προθέσεις στους άλλους από το να τους αφήνετε να ζουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι σχέσεις σας με Υδροχόους και Κριούς βελτιώνονται αισθητά, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να πραγματοποιήσετε την αποκάλυψη που σχεδιάζετε εδώ και καιρό.

 

Παρθένος

Οι καιροί ζητούν την υπομονή σας. Έχετε πολλά σχέδια και σκέψεις στα σκαριά, αλλά δεν πρέπει να βιαστείτε να τα πραγματοποιήσετε, εφόσον το έδαφος δεν είναι ακόμα έτοιμο. Η ανυπομονησία σάς έχει κάψει πολλές φορές στο παρελθόν - μάθετε απ’ τα λάθη σας. Η Αφροδίτη δημιουργεί πολλά δυναμικά σενάρια στον έρωτα, αλλά είναι στο χέρι σας να επιλέξετε σε ποια θα δώσετε ζωή, γιατί πολλές καταστάσεις μπορεί να είναι στρωμένες ήδη, αλλά να παραμένουν ανεκπλήρωτες, αν δεν πείτε το ok με τον τρόπο σας. Κάποιο άτομο μεγαλύτερης ηλικίας σάς περιτριγυρίζει εντυπωσιασμένο από τις επιδόσεις σας σε κάποιον τομέα. Μπορεί να πρόκειται για μια νέα επαγγελματική προοπτική ή για μια θετική κοινωνική γνωριμία. Όπως και να ‘χει, έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας στραμμένα προς κάθε χρήσιμη κατεύθυνση, έτοιμοι να επωφεληθείτε απ’ ό,τι σας υπόσχεται πολλά. Φυσικά, οφείλετε να λάβετε και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

 

Ζυγός

Κάποιος σας τείνει το χέρι, αλλά αδυνατείτε να λάβετε τα μηνύματά του. Δεν είναι σαφές αν αυτός δεν εκφράζεται σωστά ή εσείς έχετε τον νου σας στραμμένο αλλού. Πάντως, και τα δύο μπορεί να ισχύουν. Ξοδέψτε λιγότερο χρόνο αναμοχλεύοντας τα περασμένα και αφιερώστε λίγη παραπάνω ενέργεια σε ό,τι νέο κάνει την εμφάνισή του στη ζωή σας. Τίποτα δεν μπορεί να σας δοθεί ολοκληρωτικά, αν δεν του δώσετε λίγο ζωτικό χώρο κι εσείς οι ίδιοι. Η επιρροή του Ήλιου σας οδηγεί σε μια σειρά αποκαλύψεων προς τρίτους, τις οποίες για μεγάλο διάστημα τρέματε όπως ο διάολος το λιβάνι. Επιτέλους, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο θα καταλάβει πόσο εκτιμάτε την παρέα και τη συμπόρευση μαζί του κι αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα το ευάλωτο της θέσης σας. Ο κίνδυνος να πληγωθείτε είναι υπαρκτός, αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσετε ανεκτίμητα.

 

Σκορπιός

Μια πρόσφατη ερωτική εμπειρία σας έχει κάνει περισσότερο πεσιμιστές από ποτέ και η αλήθεια είναι πως η ψυχολογική μεταστροφή σας έχει πλέον γίνει αντιληπτή απ’ όλους. Ναι, αυτό που βιώσατε δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε τα πράγματα και αντίστροφα: πόσο καλό μπορεί να είναι τελικά ένα ειδύλλιο; Τις περισσότερες φορές ο ενθουσιασμός είναι προϊόν της φαντασίας μας και ελάχιστα απηχεί την πραγματικότητα. Καλό είναι, λοιπόν, να το έχετε αυτό υπόψη την επόμενη φορά που θα ζηλέψετε κάποια φανταχτερή σχέση που θα περάσει από μπροστά σας. Αυτές τις μέρες οι πλανητικές συγκυρίες ευνοούν τον επαγγελματικό χώρο και σας δίνουν ευκαιρίες για ανέλιξη, ακόμα κι αν η παρουσία σας στη δουλειά δεν είναι μακροχρόνια. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, θα είναι έντονος, γι’ αυτό καλό θα είναι να επιστρατεύσετε τη διπλωματικότητά σας σε κάθε τυπική συναναστροφή.

 

Τοξότης

Εξωτερικεύστε τις ενδόμυχες ερωτικές σας επιθυμίες τώρα! Για πόσο ακόμα θα περιμένετε από τους άλλους να σας «διαβάσουν» και να εκμαιεύσουν όσα τους κρύβετε; Εντάξει, αν έχετε εξαιρετικά ιδιάζοντα πάθη, δεν θα συνιστούσα να τα κάνετε βούκινο, αλλά από την άλλη η μυστικοπάθειά σας δεν πρόκειται να σας οδηγήσει πουθενά. Ένας απρόβλεπτος Υδροχόος σας στέλνει αντιφατικά μηνύματα που σας ιντριγκάρουν, αλλά παράλληλα έχουν αρχίσει να σας κουράζουν. Θα ήταν ενδιαφέρον αν παίζατε για λίγο το παιχνίδι του, για να δείτε πώς θα αντιδράσει σε μια συμπεριφορά παρόμοια με τη δική του. Η Αφροδίτη σας καλεί να κινητοποιηθείτε και ν’ αδράξετε τη μέρα από τα μαλλιά ή απ’ όπου αλλού προτιμάτε. Οι μέρες της παθητικότητας πέρασαν οριστικά. Το παρόν απαιτεί την ενεργό συμμετοχή σας, ακόμα κι αν αυτή φέρει περισσότερα σφάλματα απ’ όσα υπολογίζατε.

 

Αιγόκερως

Ένας μακροχρόνιος κύκλος της ζωής σας φτάνει στο τέλος του και αυτό το τέλος θα επέλθει είτε το αντιμετωπίσετε κατάματα, είτε κάνετε πως δεν το βλέπετε. Το σημαντικό είναι να κάνετε έναν ρεαλιστικό απολογισμό όσων συνέβησαν για να καταφέρετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα σας με τη σωστή τακτική. Οι κοινωνικές σας επαφές έχουν σε μεγάλο βαθμό εξυγιανθεί μετά από το πρόσφατο ξεσκαρτάρισμα που πραγματοποιήσατε και πλέον οι προθέσεις των γύρω σας διαφαίνονται με ακρίβεια. Προσέξτε, όμως, μην πέσετε στο σφάλμα να μιμηθείτε όσα κοροϊδεύατε παλιά, χαλώντας ό,τι με κόπο χτίσατε. Μη βιάζεστε να φτιάξετε σχέσεις απλώς επειδή ο άλλος φαίνεται «καλό παιδί». Τα στερεότυπα αυτά καλά είναι στη θεωρία, αλλά η έλλειψη συναισθήματος είναι ουσιαστική και σίγουρα κάποια στιγμή θα σας πλήξει, αν δεν μεριμνήσετε γι’ αυτή. Θετικές εξελίξεις στα οικονομικά - παίρνετε μια ανάσα μέσα στο γενικά άσχημο κλίμα.

 

Υδροχόος

Η ανασφάλεια που χαρακτηρίζει την περίοδο αυτή της ζωής σας απ’ όλες τις απόψεις σιγά-σιγά σταματάει να σας επηρεάζει τόσο. Τη συνειδητοποιήσατε, τη συζητήσατε, την κλάψατε, ε, τώρα ήρθε η ώρα να τη χωνέψετε και σταδιακά να την ξεπεράσετε. Ό,τι σας περιβάλλει χωρίς να οφείλεται σε δική σας κακή διαχείριση δεν είναι δίκαιο να σας βασανίζει και ψυχολογικά εκτός από πρακτικά. Ο Άρης σας δίνει την αναγκαία ορμητικότητα για να επιλύσετε μια διένεξη που υποβόσκει αρκετό καιρό τώρα ανάμεσα σε εσάς και κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, αλλά κανείς δεν έχει το θάρρος να την εκτονώσει αποτελεσματικά. Μη φοβάστε μήπως θεωρηθείτε κακοί και δύστροποι. Δείτε το διαφορετικά: όσοι σας θεωρούν κακούς και δύστροπους δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν γνώμη για σας, άρα τζάμπα θα συγκρατήσετε την πηγαία σας έκφραση. Θολούρα στα ερωτικά - κάτι έρχεται προς το μέρος σας, αλλά είναι απροσδιόριστο ακόμα.

 

Ιχθύς

Έχετε ξοδέψει αρκετές ώρες από τη ζωή σας προσπαθώντας να προλάβετε δυσάρεστες εξελίξεις στις ζωές των άλλων, αλλά, απ’ ό τι φαίνεται, η ευαισθησία σας δεν εκτιμήθηκε όπως περιμένατε. Ήρθε η ώρα να ξεκολλήσετε από τα προβλήματα των γύρω σας και να εστιάσετε στα δικά σας ζητήματα. Ίσως ο αλτρουισμός να ήταν ένα άλλοθι για να μην αντιμετωπίσετε όσα σας πλήττουν άμεσα. Οι πλανητικές κινήσεις, πάντως, σας ευνοούν ιδιαίτερα τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με λήψη πρωτοβουλιών και σημαντικών αποφάσεων, οπότε σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση μπορείτε να κινηθείτε άφοβα προς την εγκαινίαση μιας νέας εποχής. Τα όπλα που θα διαλέξετε τώρα και οι σχέσεις που θα σχηματίσετε θα μιλήσουν από μόνα τους, κρίνοντας την έκβαση της μάχης. Θα πρέπει γι’ ακόμα μια φορά να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που ανταποκρίνεστε στους Ταύρους, γιατί τείνουν να παίρνουν θάρρος πολύ εύκολα και ν’ αποθαρρύνονται πολύ δύσκολα.