Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα γέλιου στο ίντερνετ - κανείς απ’ τη μεγάλη παρέα του facebook δεν το πίστεψε αρχικά.

 

Ούτε εγώ το πίστεψα όταν μου το είπε ο ίδιος τις προάλλες, στην πρώτη και μοναδική μας συνάντηση. «Μοιάζει με τρέλα να θες ν’ αλλάξεις και να βελτιώσεις το ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα αυτή την εποχή», του είπα. «Είναι μια βρόμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει», αυτοσαρκάστηκε.

 

Έχω ξαναγράψει για το facebook του: ενώ περιμένεις μόνο τη σοβαρότητα ενός συγγραφέα (ρεμίξ των γονιών του Γιώργου Χειμωνά και Λούλας Αναγνωστάκη), μαζί της παίρνεις σε συσκευασία δώρου ανορθόδοξο χιούμορ και ακομπλεξάριστη συμπεριφορά.

 

Και, παρότι έχει θέσεις και πολιτική συνείδηση (βγαίνει απ’ την αρθρογραφία του), χρησιμοποιεί το προσωπικό του facebook σαν παιχνίδι, παρωδώντας τον εαυτό του και αντιμετωπίζοντας με παιδικό ενθουσιασμό την περιπέτεια της υποψηφιότητας. Μια υποδειγματική, χιουμοριστική καμπάνια στα social media μόλις ξεκίνησε…

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ «Ρώτα τον Θου Χου»

Ερώτηση: «Δάσκαλε, θέλω πολύ να σε ψηφίσω, αλλά είμαι οπαδός άλλου κόμματος και διστάζω...».
Απάντηση: «Τέκνον μου, σκέψου το αλλιώς. Μια ψήφος δεν μπορεί ν’ αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο σταυρός σου όμως ΜΠΟΡΕΙ να βάλει τον Θ.Χ. στη Βουλή».

 

ΕΥΧΕΣ:

«Μη μου λέτε “Καλή Ανάσταση”. “Καλή Σταύρωση” να μου εύχεστε!».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

«Αν το κόμμα του Πάνου Καμμένου ονομαζόταν “Ανεξάρτητοι Αλκοολικοί”, μπορεί και να το στήριζα».

 

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΟΥ: 

Απόψε (9μμ) θα εμφανιστώ στην ιντερνετική τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα. Δεν θα μιλήσουμε για εξωγήινους αλλά θα έχω απέναντί μου την Έλενα Κουντουρά και (ενδεχομένως) τον Αλέξη Κούγια. Τι άλλο θέλετε δηλαδής;

 

ΣΛΟΓΚΑΝ: 

«Βρήκα και σλόγκαν: “Η Πολιτική Άνοιξη πέθανε. Ζήτω ο πολιτικός Χειμωνάς”».

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:

«Τελικά, η διαφορά μου με τον Τατσόπουλο είναι πως όταν εγώ μιλάω σοβαρά, ο κόσμος νομίζει πως αστειεύομαι, ενώ όταν αυτός κάνει πλάκα, πολλοί πιστεύουν πως σοβαρολογεί. Αυτό λέει πολλά για τη δική μου αξιοπιστία καθώς και για το χιούμορ του Τατσόπουλου».

 

ΑΥΤΟ:

«Έρχεται ένας νεαρός με σκουλαρίκι και μου λέει «Ρε Χειμωνά, σε πάω”. ‘Κι εγώ σε πάω”, του απαντώ».

 

ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ «Ρώτα τον Θου Χου»:

Ερώτηση: «Δάσκαλε, σε πάω αλλά δεν ψηφίζω Α’ Αθηνών. Τι να κάνω;».
Απάντηση: «Τέκνον μου, έχεις σίγουρα φίλους εκεί. Μπορείς να τους “ψήσεις”. Επίσης, μπορείς να ποστάρεις τη σελίδα μου στον “τοίχο” σου. Μια μέρα, θα υπάρχει ένας Χειμωνάς και στη δική σου περιφέρεια».

 

Το Facebook του, (αλλά και το «Θανάσης Χειμωνάς, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών») είναι ένα περιβόλι ακομπλεξάριστης καμπάνιας - «θα τα αλλάξουμε όλα», δηλώνει την Κυριακή του Πάσχα, βάζοντας το βιντεοκλίπ του «Last Christmas», ξέροντας πως, αν και δεν θα μπορέσει να τ’ αλλάξει όλα, θα βάλει, αν μη τι άλλο, τα δυνατά του:

 

«Τα βιβλία μου τα έχουν διαβάσει (συνολικά) περίπου 25.000 άτομα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο να μη με ψηφίσουν», Θ.Χ.

 

 

-------------------

 

 

 

*Διαβάστε επίσης τη συνέντευξή του:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Ο συγγραφέας που θέλει να γίνει pop star